Spojte se s námi


Tenis

Korda na trávě opět pookřál. Udrží na uzdě své sebevědomí a vyhne se tak loňskému trapasu?

Travnaté dvorce jsou pro jeho hru jako stvořené. A Sebastian Korda si toho je vědom. Ani sebevědomí americkému hráči nechybí. Nic se ale nemá přehánět. Dá si letos větší pozor na svá slova a stane se jedním z favoritů Wimbledonu?

Publikováno

dne

Travnaté dvorce jsou pro jeho hru jako stvořené. A Sebastian Korda si toho je vědom. Ani sebevědomí americkému hráči nechybí. Nic se ale nemá přehánět. Dá si letos větší pozor na svá slova a stane se jedním z favoritů Wimbledonu?

Sebastian Korda

Syn slavného českého tenisty Petra Kordy se vždy hlásil k tomu, že není kam spěchat. Málokdo se propracuje na smaotný vrchol kolem dvacátého rou věku jako Alcaraz nebo Sinner.

Korda mladší se ale nebojí přiznat své silné stránky. A mezi ně hra na trávě rozhodně patří. Loni se skvěle předvedl v generálce na Wimbledon v Queen´s Clubu.

Bez ztráty setu tam porazil velmi kvalitní soupeře v čele s Američanem Tiafoem a zastavil jej až pozdější šampion Alcaraz. Svými výkony se ale rodák z Floridy nechal patrně nabudit až příliš.

Dobře se pohybuju a hraju tak jako málokdo jiný,“ popisoval své dovednosti na trávě. Téměř dvoumetrový tenista vyzdvihoval také svou agresivitu a hru na síti.

V dalším bodě ale své sebevědomí kapku přestřelil. „Rozhodně se cítím jako jeden z favoritů pro Wimbledon,“ dodal tehdy hráč z třetí desítky žebříčku ATP.

Za svá slova sklidil nejdříve kritiku a poté, co na legendárním grandslamu v All England Clubu vypadl v prvním kole s Jiřím Veselým, se vše proměnilo v otevřený posměch. Nicméně, každá zkušenost dobrá.

Rozjezd v s´Hertogenboschi

Korda je o rok starší a uvidíme, zda se to projeví v jeho výsledcích i vyjádřeních. Tenisově začal velmi dobře. V nizozemském s´Hertogenboschi  v úvodních dvou zápasech neztratil ani set. Ale ti nejkvalitnější soupeři teprve přijdou.

Na zmíněném turnaji ze základní kategorie ATP 250 může potkat například krajana Paula nebo Australana De Minaura. Ten je dalším milovníkem travnatých kurtů.

O velký comeback se zde pokouší Kanaďan Raonic, který by mohl být černým koněm i pro samotný Wimbledon. Další zápasy tady bude velice zajímavé sledovat.

V případě Kordy se určitě pozornost upne i k tomu, jak on sám hodnotí svou hru. Jedním ze spolufavoritů Wimbledonu se může stát. Bude ale lepší, když to uslyší spíše od druhých.

Zdroj: ATP, Tennis.com, X

Reklama

Oblíbené