Spojte se s námi


Fotbal

Schick a Ronaldo favority na královskou střeleckou korunu nejsou

Na předchozím Euru před třemi lety byli nejlepšími střelci shodně s pěti zásahy portugalský útočník Cristiano Ronaldo a český Patrik Schick. I když jsou oba opět v nominaci svých týmů, favority podle sázkové kanceláře Chance na královskou korunu nyní nejsou.

Publikováno

dne

Na předchozím Euru před třemi lety byli nejlepšími střelci shodně s pěti zásahy portugalský útočník Cristiano Ronaldo a český Patrik Schick. I když jsou oba opět v nominaci svých týmů, favority podle sázkové kanceláře Chance na královskou korunu nyní nejsou.

Mnohem vyšší kurz má portugalský fenomén 1:12. „Pořád si udržuje i přes pokročilejší věk 39 let obrovskou střeleckou výkonnost,“ upozorňuje Karel Brettschneider, bookmaker sázkařské kanceláře Chance, na jeho poslední dvě trefy v závěrečné přípravě proti Irsku (3:0), čímž navýšil rekordní sumu reprezentačních gólů na 130.

I český útočník Patrik Schick byl v generálce úspěšný, proti Severní Makedonii se trefil z pokutového kopu. Kurz na královskou korunu má ovšem viditelně nižší: 1:40. „Je důležité, do kolika zápasů hráči nastoupí, jestli půjdou se svým týmem do dalších vyřazovacích kol,“ rozkrývá pravidla pro stanovení kurzů Brettschneider.

Český tým nepatří mezi ty, s nimiž se programově počítá do bojů o medaile, navíc má Portugalsko v základní skupině v pozici favorita, dva králové předchozího šampionátu se střetnou hned v úvodním duelu.

Silný tým je tedy velkým předpokladem, záleží ovšem i na jejich potenci. Ronaldo, přestože je stále globální fotbalovou hvězdou, čelí v portugalském výběru široké konkurenci. „Ani není jasné, zda bude v základu,“ přemítá Brettschneider. „A také není známo, v jakém se nachází rozpoložení,“ poukazuje na jeho angažmá v Saúdské Arábii, která není tak na očích.

I když dva přesné zásahy v přípravě proti zdatnému Irsku mohou ledasčemu napovědět.

Český mistr Bundesligy v dresu Bayeru Leverkusen se naopak potýkal – jak už bývá bohužel tradicí – se zdravotními potížemi. „I to hraje významnou roli při hledání nejlepšího střelce šampionátu,“ potvrzuje Brettschneider. Výhodou pro Schicka je, že je určen na pokutové kopy, jejich zvýšený počet je v očekávání, rozhodčí mají pokyny přísně trestat všechny formy nedovolené hry. Ale to Ronaldo také.

Oba dokázali na Euru 2021, že jsou vynikajícími zakončovateli, pro letošní turnaj v Německu mají však sázkové společnosti jiné uchazeče o střeleckou korunu. U kanceláře Chance stojí na prvním místě francouzské torpédo Kylian Mbappé s kurzem 1:5, hned za ním anglický zabiják Harry Kane 1:6.

Pro českého útočníka nehovoří ani vlastenecké city. „Čeští sázkaři věří víc týmu, než tomu, že se na této nejvyšší úrovni prosadí jednotlivec,“ říká Brettschneider, bookmaker sázkové kanceláře Chance.

Reklama

Oblíbené