Spojte se s námi


Fotbal

Jsme nejlepší klub světa, máme 48 titulů Ligy mistrů, hlásí Laporta. Započítal si ale i trofeje z kolečkového bruslení

Vedení Barcelony je pod velkým tlakem. Na pravidelném jednání Socios musí prezident klubu Joan Laporta obhajovat své kroky a v současné situaci to není zrovna jednoduché. A tak Laporta přišel s tím, že má Barcelona 48 titulů v Lize mistrů.

Publikováno

dne

Vedení Barcelony je pod velkým tlakem. Na pravidelném jednání Socios musí prezident klubu Joan Laporta obhajovat své kroky a v současné situaci to není zrovna jednoduché. A tak Laporta přišel s tím, že má Barcelona 48 titulů v Lize mistrů.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Liga mistrů je nejprestižnější klubová soutěž. Pro Barcelonu ale trochu hořká, protože se v posledních 10 letech musela hned šestkrát dívat, jak ušatý pohár zvedá nad hlavu Real Madrid, tedy úhlavní nepřítel a největší rival.

Katalánci Ligu mistrů naposledy vyhráli v roce 2015, celkově mají na kontě 5 trofejí. Více titulů mají čtyři celky, Bayern s Liverpoolem nasbírali po šesti, AC Milán po sedmi a Real Madrid má na kontě rekordních 15 trofejí.

Proto tak překvapil prezident Barcelony Joan Laporta, když na zasedání uvedl trochu jiný počet. „Značka Barcelony je silná. Jsme nejlepší klub na světě, máme 48 trofejí z Ligy mistrů,“ uvedl Laporta.

Jak nakonec ale vyšlo najevo, prezident Blaugranas si započítal všechny trofeje i z okrajových sportů. Nejvíce trofejí poté přidal hokej na kolečkových bruslích.

48 titulů Barcelony v Lize mistrů:

5 pohárů mužské fotbalové Ligy mistrů
3 poháry v ženské fotbalové Lize mistrů
2 poháry basketové Euroligy
12 trofejí házenkářské Ligy mistrů
trofeje futsalové Ligy mistrů
22 pohárů Evropské ligy v hokeji na kolečkových bruslích

Poprvé v zelených číslech

„Čistíme klub v co nejkratším čase a aniž bychom ohrozili model vlastnictví. Pokud budu prezidentem, Barça bude vždy patřit socios. Neimprovizovali jsme. Zachránili jsme instituci před zánikem, absolvovali jsme cestu pouští a vidíme její konec.

Odolali jsme potížím a odolali jsme opravdu hodně. Po mnoha snahách, odvážných a smělých rozhodnutích můžu s hrdostí říci, že po třech letech bude mít klub zelené provozní výsledky,“ oznámil hrdě Laporta.

I tak se ale Barcelona bude muset otáčet, aby si mohla dovolit přivést v létě nějaké posily. Vedení La Ligy je totiž neúprosné a nutí kluby platový strop striktně dodržovat.

Zdroj: FC Barcelona

Reklama

Oblíbené