Spojte se s námi


Fotbal

Nepředbíhá? Kylian Mbappé prozradil, koho by s Francií rád potkal ve finále EURO 2024

Už v pátek startuje historicky sedmnácté mistrovství Evropy ve fotbale. Fotbalový svátek bude hostit sousední Německo, hrát se bude v deseti městech. Mezi hlavní favority pochopitelně patří Francie, jejíž hlavní hvězdou bude Kylian Mbappé. Ten už dokonce přemýšlí o ideálním finálovém soupeři.

Publikováno

dne

Už v pátek startuje historicky sedmnácté mistrovství Evropy ve fotbale. Fotbalový svátek bude hostit sousední Německo, hrát se bude v deseti městech. Mezi hlavní favority pochopitelně patří Francie, jejíž hlavní hvězdou bude Kylian Mbappé. Ten už dokonce přemýšlí o ideálním finálovém soupeři.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Soubojem mezi domácím Německem a Skotskem odstartuje v pátek večer EURO 2024. Právě Němci by mohli být jedním z favoritů, nicméně sázkové kanceláře, alespoň podle toho, jak vypadají kurzy na ME ve fotbale 2024, dávají větší šance Anglii a Francii.

Francie navíc má v kádru hvězdu, která je favoritem také na zisk individuální ceny pro nejlepšího střelce šampionátu. Řeč není o nikom jiném než nové hvězdě Realu Madrid. Kylian Mbappé tak přijel do Německa v dobrém rozpoložení, konečně přestoupil do klubu svých snů.

Ve 25 letech už navíc ví, jaké to je být mistrem světa. I na posledním světovém šampionátu bral medaili, jeho tým však ve finále nestačil na Argentinu. Trofej pro krále Evropy mu ale ve sbírce chybí. Jak na reprezentační, tak klubové úrovni.

Obojí však může brzy změnit. Real Madrid je evropským králem, pokud je řeč o Lize mistrů. Francie má pro změnu na Euru velmi silný kádr plný hvězd. Nutno ale zmínit, že na posledním mistrovství Evropy vypadli svěřenci Didiera Deschampse už v osmifinále. Mají tedy co napravovat.

Kylian Mbappé má o soupeři pro finále jasno

Není překvapením, že po Kylian Mbappé patří před šampionátem mezi nejobletovanější hráče ze strany médií. Jedná se o jednoho z nejlepších hráčů planety, jenž na posledním světovém šampionátu bojoval o korunu pro krále střelců s Lionelem Messim.

Francie se navíc již v pondělí utká s Rakouskem. Mimo to má ve skupině také Nizozemsko a Polsko. Nečeká ji tedy nic snadného. Jak ale poznamenal Mbappé, cíl má jeho země jasný.

„Přijíždíme do Německa, abychom se zapsali do historie. To je naše práce. Jsme připraveni a hladoví po úspěchu. Víme, co musíme udělat. Bude to něco velkého, když přivezeme pohár domů,“ vyjádřil se pro Sport Bild.

Mbappé má dokonce jasno i v tom, komu by rád čelil ve finále. Rád by v něm změřil síly s domácím Německem. Měl pro to prostý důvod. V březnu totiž Německo dokázalo Francii porazit v přátelském utkání 2:0.

„Přátelské zápasy se nepočítají,“ vtipkoval. „Ale vážně, Německo má skvělý tým. Vždy je s ním potřeba počítat, vždy si se dokáže po neúspěchu vzchopit,“ nechal se slyšet klenot francouzského výběru.

Zdroj: Sport Bild, UEFA, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené