Spojte se s námi


Fotbal

Krejčí by měl ze Sparty odejít ještě před začátkem ME! Girona z něj udělá nejdražšího hráče v historii klubu

Zdá se, že je hotovo. Ladislav Krejčí opustí Spartu a stane se hráčem španělské Girony. Třetí celek La Ligy chce přestup 25letého obránce uzavřít ještě před začátkem mistrovství Evropy, letenští by měli inkasovat tučnou sumu.

Publikováno

dne

Zdá se, že je hotovo. Ladislav Krejčí opustí Spartu a stane se hráčem španělské Girony. Třetí celek La Ligy chce přestup 25letého obránce uzavřít ještě před začátkem mistrovství Evropy, letenští by měli inkasovat tučnou sumu.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

O odchodu Ladislava Krejčího se spekuluje již delší dobu. Že Letnou skutečně opustí, dal najevo sám hráč v posledním ligovém utkání, kdy byl vystřídán těsně před koncem a emotivně se loučil s tribunami.

Jeho cesta ve Spartě skutečně skončí. A to dost možná ještě před pátečním startem evropského šampionátu. Španělská Girona totiž chce mít vše dořešeno ještě před startem mistrovství a podle informací Deníku Sport by vše mohlo být oficiální již během středy.

A částka? Celou dobu se spekulovalo o deseti milionech euro, věc už byla téměř zpečetěná. Nakonec ale Girona zaplatí ještě o něco více, podle posledních informací by finální částka měla činit 12 milionů eur.

Krejčí by se tak stal šestým nejdražším hráčem, který odešel z české ligy. Na prvním místě zůstává Tomáš Souček, druhé místo patří Tomáši Rosickému, třetí je odchod Davida Juráska, následuje přestup Adama Hložka a páté místo patří Alexi Královi.

Nejdražší hráč v historii Girony

Co se týče Girony, ta do sparťanského kapitána vkládá velké naděje. Udělá jej totiž nejdražším hráčem v historii klubu, dosud nejvíce peněz vyplatila Dnipru-1 (7.75 milionů eur) za Artema Dovbyka.

Na druhou stranu Girona dohrála teprve druhou sezónu v La Lize po návratu z druhé ligy a mezi elitou se usadila premiérově. Vzhledem k Lize mistrů musí kádr posílit a peněz má také dostatek, jelikož minoritní polovinu klubu vlastní majitelé Manchesteru City a majoritní podíl má Pere Guardiola, bratr slavného trenéra Pepa.

Katalánský celek čeká náročný ročník. Bude muset obhájit postavení mezi elitou, navíc se bude muset poprat ještě s konkurencí v Lize mistrů, pohárové zápasy budou pro klub novinkou. I proto chystá v létě velké posílení.

Zdroj: Deník Sport

Reklama

Oblíbené