Spojte se s námi


Fotbal

Pevná defenziva a liverpoolská hvězda! Maďarsko se pokusí na Euru zaskočit favority

Maďarsko se na evropském šampionátu představí ve skupině A. Kromě domácího Německa se utká také se Švýcarskem a Skotskem, se kterým pravděpodobně bude bojovat o třetí místo a potenciální postup do vyřazovací fáze.

Publikováno

dne

Maďarsko se na evropském šampionátu představí ve skupině A. Kromě domácího Německa se utká také se Švýcarskem a Skotskem, se kterým pravděpodobně bude bojovat o třetí místo a potenciální postup do vyřazovací fáze.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Maďarsko zažilo památnou kvalifikaci, během níž ani jednou nepoznalo hořkost porážky. Se ziskem osmnácti bodů tak skončilo na prvním místě, za sebou nechalo Srbsko nebo Černou Horu.

Soupiska týmu

Brankářskou jedničkou týmu je Denes Dibusz, jenž obléká dres Ferencvárose. Kromě něj se do nominace dostali také Péter Gulácsi a Péter Szappanos. Zajímavostí je, že všichni tři brankáři již oslavili své 33. narozeniny.

Italský kouč Marco Rossi nominoval na evropský šampionát hned deset obránců. Právě na propracovanou defenzivu se chce Maďarsko v systému se třemi stopery a dvěma wingbacky prezentovat. Ze čtyř přípravných duelů inkasovalo Maďarsko pouze v duelu s Irskem.

Zadní řada by měla nastupovat nejspíše ve složení Szalai-Orban-Lang, což jsme mohli vidět v generálce proti Izraeli. Na krajích by pak měli operovat Kerkez a Bolla.

Ve středu pole by měli dostat prostor Nagy a Styles. Zatímco první jmenovaný hraje druhou nejvyšší soutěž v Itálii, druhý jmenovaný nastupuje v druhé nejvyšší soutěži v Anglii.

Nad nimi budou operovat Sallai a Szoboszlai, neoddiskutovatelně největší hvězda maďarského celku. Právě schopnosti liverpoolského klenotu mohou týmu z jihovýchodu Evropy pomoci v produktivitě. V uplynulém ročníku Premier League vynechal pouze pět duelů.

Před touto dvojicí se bude pohybovat vytáhlý útočník Barnabas Varga. Ten se s dvaceti přesnými trefami stal nejlepším střelcem v nejvyšší maďarské soutěži a Ferencvárosi výrazně pomohl v cestě za dalším mistrovským titulem.

Maďarsko čeká poměrně těžká skupina, v níž se pravděpodobně se Skotskem utká v souboji o třetí pozici. Ze třetího místa následně postoupí čtyři nejlepší celky, rozhodovat může i skóre. Pevná obrana tak může být cestou k vyřazovací části na Euru.

Zdroj: Maďarská fotbalová reprezentace

Reklama

Oblíbené