Spojte se s námi


Fotbal

Antonio Conte začíná úřadovat. Chce, aby Neapol ukradla hvězdu Juventusu, s klubem má velké plány

Nejlepší příklad mistrovské kocoviny za poslední roky? Rozhodně jej má na svědomí italská Neapol, která se musí dát dohromady. Má k tomu pomoci přísný a náročný, nicméně světově uznávaný kouč Antonio Conte. Má velké ambice a také velké požadavky. Rád by pod Vesuv přivedl hvězdu Juventusu.

Publikováno

dne

Nejlepší příklad mistrovské kocoviny za poslední roky? Rozhodně jej má na svědomí italská Neapol, která se musí dát dohromady. Má k tomu pomoci přísný a náročný, nicméně světově uznávaný kouč Antonio Conte. Má velké ambice a také velké požadavky. Rád by pod Vesuv přivedl hvězdu Juventusu.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Když Neapol před rokem získala titul, byla to velká věc. Následovaly šílené oslavy, které trvaly dlouho. Ostatně fanoušci pod Vesuvem patří mezi nejvášnivější v Evropě, ne-li na celém světě. I když jejich tým nevyhrává nijak pravidelně trofeje, jsou hodně nároční.

O to více si užili historicky teprve třetí titul. Po něm ale přišla mistrovská kocovina. Za tou ale stálo vícero důvodů. Například odchod trenéra Luciana Spallettiho a jeho nevhodného nahrazení, když Rudi Garcia, typologicky úplně odlišný kouč s ne až tak působivým životopisem nedokázal na svého předchůdce navázat.

Posléze došlo ještě ke dvěma změnám na trenérském postu v rámci sezony, na víc než 10. místo v Serii A to ale nestačilo. Velká rána to byla pro snahu udržet své hvězdy. Nehrát Ligu mistrů? To může být pro největší esa Partenopei velký problém.

Klub ale dělá vše, aby požár uhasil. Zásadním krokem je angažování světově uznávaného kouče. Antonio Conte podepsal kontrakt do roku 2027. Nutno však říct, že není zrovna známý tím, že by někde dlouho vydržel. Je náročný na hráče, má velké požadavky na vedení klubu. Úspěchy ale ve své trenérské kariéře sbírá, to mu nikdo nemůže vzít.

Své požadavky už ostatně předložil i šéfovi Partenopei Aureliu De Laurentiisovi. Chce pod Vesuv přetáhnout hvězdu Juventusu.

Neapol čeká zajímavé léto

„Neapol je klub, který má obrovské jméno na mezinárodní scéně. Jsem šťastný a nadšený z představy, že budu jej budu vést. Můžu slíbit jednu věc. Dám všechno do rozvoje týmu a klubu. Jsem plně oddán tomuto úkolu,“ prohlásil po svém jmenování Antonio Conte.

A jak řekl, tak i činí. Alespoň dle italských médií. V posledních dnech byl totiž údajně v blízkém kontaktu s hvězdou Juventusu Federicem Chiesou, který i kvůli zraněním nesplácí důvěru tak, jak to od něj Bianconeri čekali.

Navzdory tomu v uplynulé sezoně nastřílel 10 gólů. Jedná se o velmi nebezpečného fotbalistu. Mimo to se Conte snaží, aby Neapol udržela svého kapitána Giovanniho Di Lorenza, jenž by chtěl odejít za lepším.

Přesto italský stratég počítá s tím, že klub zřejmě neudrží ofenzivní eso Victora Osimhena. Za to tlačí na prodloužení smlouvy s Khvichou Kvaratskheliou, tedy další útočnou zbraní Partenopei. Sám Gruzínec se podle všeho prodloužení spolupráce nebrání.

Pod Vesuvem tedy bude přes léto poměrně rušno. Ještě více, než je obvyklé.

Zdroj: Football-Italia, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené