Spojte se s námi


Fotbal

Turecko má za sebou nevydařenou přípravu! Ve skupině na Euru se pokusí nechat za sebou tým Ivana Haška

Účast Turecka na evropském šampionátu asi pro nikoho není velkým překvapením. Turci se představí ve skupině F, kde budou s největší pravděpodobností svádět souboj s výběrem Ivana Haška o druhé místo. Kteří hráči v nominaci chybí?

Publikováno

dne

Účast Turecka na evropském šampionátu asi pro nikoho není velkým překvapením. Turci se představí ve skupině F, kde budou s největší pravděpodobností svádět souboj s výběrem Ivana Haška o druhé místo. Kteří hráči v nominaci chybí?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Turecko se ve skupině F střetne s Portugalskem, Gruzií a Českou republikou. Zatímco o favoritovi a outsiderovi není pochyb, boj o druhou postupovou příčku zřejmě bude velmi vyrovnaný. Nechají Turci výběr Ivana Haška za sebou?

Soupiska týmu

Turecko nemá mezi třemi tyčemi jednoznačnou jedničku. Do nominace se dostali Altay Bayindir, Mert Günok a Uğurcan Cakır. Pravděpodobně půjde o souboj dvou posledně jmenovaných, neboť Bayindir nemá v Manchesteru United v podstatě žádné herní vytížení.

V obraně budou citelně chybět Enes Unal a Çağlar Söyüncü. Tato dvojice má zkušenosti z Britských ostrovů, nicméně oba si přivodili zranění a na evropském šampionátu se tak nepředstaví.

Právě zadní řada tak může být slabinou tureckého výběru. Do nominace se dostali Mert Müldür, Zeki Celik, Abdülkerim Bardakci, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydın a Ferdi Kadioğlu. Tito hráči rozhodně nemají nijak zvlášť velkou reputaci.

To se ale nedá říci o Ardu Gülerovi, teprve devatenáctiletém fotbalistovi Realu Madrid. Šikovný středopolař byl podstatnou část sezony zraněný, navzdory tomu vstřelil během deseti zápasů v La Lize šest gólů. Na Euru by měl patřit k tahounům týmu.

Zapomínat nesmíme ani na Hakana Calhanoglua z Interu Milán. Kromě něj se do nominace vtěsnali také İsmail Yuksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuslu, Orkun Kokcu a Salih Ozcan.

Obrovskou sílou disponují Turci v ofenzivě. Yusuf Yazici, Cenk Tosun nebo Baris Alper Yilmaz mohou být velkou zbraní nejen v zápase proti České republice.

Trenérem týmu je devětačtyřicetiletý Vincenzo Montella z Itálie. Generálka se příliš nevydařila, neboť Turecko ve Varšavě nestačilo na domácí Polsko poměrem 2:1, a to i navzdory obrovské střelecké převaze. Turci za zápas vyslali neuvěřitelných 22 střel, přesto to na více než jeden gól nestačilo.

Celkem Turecko nevyhrálo ani jeden ze čtyř přípravných duelů na EURO, děsivá je především březnová prohra 6:1 s Rakouskem. Na tým se v posledních dnech valí spíše kritika, což hráčům na evropském šampionátu zřejmě příliš nepomůže.

Zdroj: Turecká fotbalová reprezentace

Reklama

Oblíbené