Spojte se s námi


Tenis

Nadvláda trávy je tady. Kdy se na tradičním povrchu představí Menšík a Lehečka?

Roland Garros 2024 je minulostí a na scénu přichází nové období. Vlády v tenisovém světě se chopí travnaté dvorce. Jaké turnaje na elitní tenisty čekají a kde uvidíme české hráče?

Publikováno

dne

Roland Garros 2024 je minulostí a na scénu přichází nové období. Vlády v tenisovém světě se chopí travnaté dvorce. Jaké turnaje na elitní tenisty čekají a kde uvidíme české hráče?

Turnaje na trávě

Pět týdnů po skončení French Open bude patřit ke svátkům tenisu. Tenisové turnaje se přemístí na travnaté kurty. Období travnatých dvorců bude v červenci samozřejmě vrcholit legendárním Wimbledonem.

V úvodním týdnu jsou na plánu dva turnaje základní úrovně. V nizozemském ´s-Hertogenboschi obhajuje svůj loňský triumf domácí tenista Griekspoor. O kvalitní konkurenci nebude mít nouzi.

V hlavním městě provincie Severní Brabantsko se představí také francouzská tenisová naděje Humbert, Američan Paul a turnajová jednička De Minaur. Zastoupení bude mít také Česko.

V Nizozemsku si zahraje také Jakub Menšík. Tenista, který nadchl svými výkony na začátku roku. Antukové turnaje u něj byly zastíněny školními povinnostmi. Rodák z Prostějova úspěšně složil maturitu a věřme, že překonal také zdravotní trable s rukou.

Paralelně s podnikem v s´Hertogenboschi se hraje také v Německu. Na Boss Open ve Stuttgartu se pokusí zopakovat triumf Američan Tiafoe. Před rokem se tady stal králem tiebreaků. Hned šest setů urval ve zkrácené hře, čímž položil základ svého triumfu.

V Německu by se měl představit čerstvý finalista z Paříže Zverev. Mezi další favority bude patřit Kazach Bublik, Američan Shelton nebo loňský domácí finalista Struff.

Lehečka v Queens Clubu

V příštím týdnu se konají dva velmi hodnotné podniky. Podnik v Queens Clubu v Londýně a turnaj v německém Halle patří do kategorie ATP 500. Výše už jsou pouze turnaje Masters a grandslamy.

V Londýně by se měl uskutečnit návrat české tenisové jedničky na kurty. Lehečka vynechal kvůli problémům se zády více než měsíc.

V tradičním přípravném turnaji na Wimbledon figuruje mezi přihlášenými hráči. A na zápasy na trávě se těší. „Je to povrch, který vám odhalí pravdu,“ vysvětluje vítěz turnaje v Adelaide. Do každého úderu musíte vložit maximální kvalitu a aktuální hráč číslo dvacet pět žebříčku se na to vše moc těší.

Lehečka i Menšík na co navazovat. Věřme, že na travnatých dvorcích o sobě dají pořádně vědět.

Zdroj: ATP

Reklama

Oblíbené