Spojte se s námi


Chance Liga

Disciplinární komise trestala za incidenty ve finále MOL Cupu! Plzeň za své fanoušky zaplatí 200 tisíc, pokutu dostala i Sparta

Disciplinární komise LFA vyhodnocovala události ze závěru uplynulého ligového ročníku a definitivně rozhodla o pokutách pro Viktorii Plzeň a Spartu Praha za události ve finále MOL Cupu. Viktoriáni zaplatí 200 tisíc korun, Sparta 100 tisíc.

Publikováno

dne

Disciplinární komise LFA vyhodnocovala události ze závěru uplynulého ligového ročníku a definitivně rozhodla o pokutách pro Viktorii Plzeň a Spartu Praha za události ve finále MOL Cupu. Viktoriáni zaplatí 200 tisíc korun, Sparta 100 tisíc.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Události po závěrečném hvizdu ve finále MOL Cupu se pochopitelně nejen na sociálních sítích řešily hodně dlouho. Fanoušci Viktorie Plzeň nezvládli prohru se Spartou, vnikli na hrací plochu a vyzývali příznivce Sparty ke střetu.

Několik z nich neodolalo, na trávníku následně vznikla šarvátka, která veškerým snahám kultivaci českého fotbalu velmi uškodila.

Bylo jasné, že oba kluby se nevyhnou pokutám od Disciplinární komise LFA. Otazníky panovaly pouze nad tím, kolik peněz za své fanoušky Plzeň a Sparta zaplatí. A nyní je jasno. Disciplinárka potrestala Viktorii pokutou ve výši 200 tisíc korun, Sparta zaplatí 100 tisíc.

„Pokud by DK LFA řešila podobný případ v rámci standardního ligového utkání a kterýkoliv z klubů by zastával pozici pořadatele, byly by udělené tresty mnohem vyšší. V případě finále MOL Cupu je však potřeba brát na zřetel, že ani jeden z klubů pořadatelem nebyl,“ uvedl předseda disciplinárky LFA Richard Baček.

„Naopak je nutné zdůraznit, že pořadatelem byla FAČR, tedy subjekt, který sice nese primární odpovědnost za průběh utkání, ale který není možné dle Disciplinárního řádu FAČR potrestat. FAČR je nicméně v případě poháru poháru příjemcem uložených pokut. DK LFA proto stanovila pokuty v této výši a věří, že dění v Plzni bude dostatečným poučením, aby k podobným incidentům v budoucnu nedocházelo,“ doplnil.

DK LFA trestala i za poslední kolo Fortuna ligy

Disciplinární komise LFA v oficiálním komuniké oznámila i další tresty. Sparta zaplatí dalších 150 tisíc korun za pronesení a použití pyrotechniky v pátém kole nadstavby proti Plzni. O 30 tisíc méně musí platit naopak pražská Slavia v utkání s Mladou Boleslaví.

Pokutu za pyrotechniku v posledním kole Fortuna ligy dostaly i další kluby. Jedním z nich je i Baník Ostrava, jenž za své fanoušky v zápase se Slováckem zaplatí 60 tisíc korun. Stejnou částku zaplatí také Hradec Králové, a to za dvě utkání o Evropu (20 a 40 tisíc).

Disciplinární komise udělila pokutu i Českým Budějovicím, a to ve výši 30 tisíc Kč (baráž s Táborskem). Pardubice zaplatí za výtržnosti fanoušků při zápase s Bohemians 20 tisíc korun.

Zdroj: LFA, X

Reklama

Oblíbené