Spojte se s námi


Chance Liga

Kováč definitivně promluvil o ambicích Liberce pro příští sezónu! Hovořil i o posilách, jaký má názor na změnu loga Slovanu?

Slovan Liberec vstoupí do nové sezóny české nejvyšší soutěže s novým trenérem, kterým se stal Radoslav Kováč. V rámci prvního rozhovoru pak bývalý kouč Pardubic odpověděl fanouškům na několik zásadních otázek týkajících se například skládání kádru, nového loga či ambicí.

Publikováno

dne

Slovan Liberec vstoupí do nové sezóny české nejvyšší soutěže s novým trenérem, kterým se stal Radoslav Kováč. V rámci prvního rozhovoru pak bývalý kouč Pardubic odpověděl fanouškům na několik zásadních otázek týkajících se například skládání kádru, nového loga či ambicí.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Měl o něj zájem i ostravský Baník, nakonec si ale Radoslav Kováč vybral ambiciózní projekt, kterým je právě Slovan Liberec. Není tajemstvím, že jeho nový majitel má se severočeským celkem velké plány a postupně jej chce dostat do pohárové Evropy.

Klub vypadá i díky jeho složení velice zdravě. Generální ředitel Jan Nezmar je zkrátka mužem na svém místě, to samé můžeme říci o sportovním řediteli, kterým je Theodor Gebre Selassie nebo právě o trenéru Kováčovi.

Ten ještě nedávno plnil roli hlavního trenéra v Pardubicích, se kterými do poslední chvíle bojoval o záchranu v nejvyšší soutěži. A jak v prvním rozhovoru pro klubový web přiznal, už od zimy byl tlak na klub veliký, přičemž i vztahy s vedením klubu se pochopitelně změnily.

Záchranářská mise se nicméně vydařila, Kováč tak do Liberce přišel po úspěšném splnění jasně vytyčeného cíle. Fanoušci Slovanu měli na nového kouče logicky řadu otázek. Jednou z nich byl i názor na nové logo a identitu severočeského klubu.

„Musím říct, že jsem slyšel názory o tom, že na první dobrou měli lidi se změnou loga problém, protože je to velká změna. Ale musím říct, že mně se to líbí a i místní, kteří na to takhle reagovali, tak se jim to každým dnem líbí víc a víc. Za mě je to velmi povedené,“ řekl Kováč v rozhovoru pro klubový web.

Kováč o ambicích a skládání kádru…

Jak už trenér Kováč uvedl právě v rozhovoru YouTube kanále Slovanu, cíle pro příští sezónu nejsou alibistické. „Chceme skončit do TOP 6 a určitě porazit Jablonec. Je to sousední město a velké derby,“ uvedl bývalý hráč Spartaku Moskva.

„Pracujeme na tom, ale není to úplně jednoduché. Když najdeme kvalitní hráče, tak jsou velmi drazí. Mám ale zásadní slovo při výběru posil. K tomu sportovní ředitel Theo Gebre Selassie, generální ředitel Honza Nezmar a Ondra Kania, který nám vždycky pustí nějakou injekcičku, aby to dopadlo,“ pronesl Kováč na adresu posil s tím, že by si do každé řady přál jednoho až dva kvalitní hráče.

Dále také Kováč doplnil, že Liberec hledá hráče, kteří jsou po mentální stránce dobře nastavení, chtějí se zlepšovat a tvrdě na sobě pracovat i mimo hřiště.

„Kdo to neakceptuje, tak tady pro ně není místo. Náročnost na hráče bude velká. Chceme se prezentovat vertikálním, přímočarým fotbalem. Být hodně svižní, mít sprintové náběhy, abychom byli moderní a měli vynikající organizaci hry ve všech částech hřiště,“ doplnil kouč Slovanu.

Zdroj: FC Slovan Liberec

Reklama

Oblíbené