Spojte se s námi


Bojové sporty

VIDEO: Vémola i Végh mají naváženo, potkali se tváří v tvář! Attila vypadal o poznání lépe. Dva bojovníci váhu nesplnili

Už tomu nic nebrání. Karlos Vémola a Attila Végh se v sobotu večer utkají na fotbalovém stadionu v Edenu o titul polotěžké váhy. Oba dokázali splnit váhový limit. Stejně tak i většina zbylých bojovníků, kteří se na akci představí. Našli se ale i dva hříšníci.

Publikováno

dne

Už tomu nic nebrání. Karlos Vémola a Attila Végh se v sobotu večer utkají na fotbalovém stadionu v Edenu o titul polotěžké váhy. Oba dokázali splnit váhový limit. Stejně tak i většina zbylých bojovníků, kteří se na akci představí. Našli se ale i dva hříšníci.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Je to tady. Ve vzduchu je cítit hmatatelné napětí. Největší MMA událost v historii České republiky na zřejmě dlouhou dobu se blíží. Už v sobotu v 17:45 odstartuje velkolepá show – OKTAGON 58. Největším tahákem je pochopitelně Odveta století, v níž se střetnou Karlos Vémola a Attila Végh.

Terminátor a slovenská legenda se utkají o titul polotěžké váhy. Olomoucký rodák jej obhajuje. Bývalého krále Bellatoru čeká vůbec první titulový zápas v Oktagonu. Jenže aby se to vše stalo, bylo potřeba, aby splnili váhu. Oficiální vážení proběhlo v pátek ráno.

Kdyby ji nesplnil Karlos, o titul by přišel a nemohl by o něj bojovat. V případě, že by nenavážil Attila, nebojoval by o titul on. Nezískal by jej tedy ani vítěz, pokud by nesplnil váhu. Vémola už takto o titul jednou přišel před zápasem s Milanem Ďatelinkou.

A vědělo se, že jej čeká náročné shazování i nyní. Ostatně to tak mívá zřejmě vždy, ať už bojuje v jakékoliv váhové divizi. Dokázal si s tím však poradit. Byť opět nepůsobil na váze nejlépe.

Vémola i Végh mají naváženo, našli se dva hříšníci

Karlos Vémola a Attila Végh bojují v polotěžké váze. Oba tedy museli navážit maximálně 93 kilogramů. U titulových zápasů neplatí tolerance půl kilogramu. A ani jeden ji nepotřeboval. Zatímco Attila navážil 92.7 kilogramu, Karlos se dostal na váhu 92.9, byť vypadal při staredownu o poznání hůře než jeho rival.

Hodně fanoušků se těšilo na jejich staredown kvůli tomu, že před pěti lety se právě během něj lámal chleba a z Attily se najednou začal stávat favorit, přičemž do té doby byl outsider. I tentokráte vypadal lépe. Ale vzhledem k tomu, jak těžké shazování Vémola musel absolvovat, se nelze divit.

Stejně jako oni šli příkladem v plnění váhy téměř všichni bojovníci, dva hříšníci se však našli. Fanoušky zajisté těší, že jedním z nich je zřejmě nejméně oblíbená postava Oktagonu po boku Shem Rocka, tedy Akonne Wanliss.

Wanliss musí navážit 70.8 kg, přičemž na první pokus převážil o 0.4 kg. Má dvě hodiny na to, aby se do limitu vešel. Menší trable s váhou měl i Marek Mazúch, který musí shodit 0.1 kg.

Zdroj: Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené