Spojte se s námi


Fotbal

Obhájcům z Itálie chybí ve skupině smrti gólový zabiják. Spalletti na Euro bere i sázkového hříšníka Fagioliho

Bez velké útočné hvězdy se na letošním Mistrovství Evropy v Německu vydají fotbalisté Itálie. Obhájci posledního titulu mají v nominaci také hříšníka Nicolo Fagioliho, kterému nedávno vypršel trest za fotbalové sázky. A před sebou skupinu smrti s Chorvatskem a Španělskem.

Publikováno

dne

Bez velké útočné hvězdy se na letošním Mistrovství Evropy v Německu vydají fotbalisté Itálie. Obhájci posledního titulu mají v nominaci také hříšníka Nicolo Fagioliho, kterému nedávno vypršel trest za fotbalové sázky. A před sebou skupinu smrti s Chorvatskem a Španělskem.

Pro nové hráče 200 Kč zdarma

K tomu vstupní bonus až 2 000 Kč

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Po obhajobě a celkově třetím evropském zlatu mocně touží fotbalový gigant z Apeninského poloostrova. Itálie přiveze do Německa pod vedením Luciana Spallettiho velice silný tým, ve kterém je hned devět zlatých hochů z posledního šampionátu.

Pětašedesátiletý kouč svůj výběr zúžil o brankáře Lazia Ivana Provedela, záložníka FC Turín Samuele Ricciho a útočníka Boloni Riccarda Orsoliniho. Do nominace se vůbec nevešel ani Ciro Immobile, tradiční útočná zbraň let minulých.

Branku bude stejně jako před třemi lety hájit Gianluigi Donnarumma z PSG, který bude v zadních řadách spolupracovat hned se třemi borci z mistrovského Interu Milán – Bastonim, DiMarcem a Darmianem.

Spalletti nemá ve výběru gólového zabijáka

Hru zálohy by měl diktovat Nicoló Barella, taktéž hráč Interu, společně s Jorginhem z londýnského Arsenalu. Nechybí ani zkušená dvojice z hlavního města. Bryan Cristante a Lorenzo Pellegrini hájící barvy AS Řím jistě budou atakovat základní sestavu.

A kdo bude střílet branky? Skvělou sezonu za sebou má vítěz Evropské ligy s Atalantou Bergamo Gianluca Scamacca, stejně jako Federico Chiesa z Juventusu. Opravdu jasnou útočnou jedničku ale ve svém výběru Spalletti nemá.

Jak bývá u Italů zvykem, na jejich soupisce nenajdete moc mladých hráčů. Balony budou na tréninku asi nosit dvaadvacetiletý Riccardo Calafiori z Boloňy a o rok starší středopolař Juventusu Nicoló Fagioli. Tomu teprve nedávno vypršel trest za sázení na fotbalové zápasy.

Itálie odstartuje skupinu B zápasem s Albániií. V dalším průběhu se potom střetne s velice těžkými soupeři – Chorvatskem a vždy nesmírně silným Španělskem.

Nominace Itálie na Mistrovství Evropy:

Brankáři:
Gianluigi Donnarumma (PSG)
Alex Meret (Neapol)
Guglielmo Vicario (Tottenham)

Obránci:
Alessandro Bastoni (Inter Milán)
Federico Dimarco (Inter Milán)
Matteo Darmian (Inter Milán)
Andrea Cambiaso (Juventus)
Federico Gatti (Juventus)
Raoul Bellanova (FC Turín)
Alessandro Buongiorno (FC Turín)
Gianluca Mancini (AS Řím)
Giovanni Di Lorenzo (Neapol)
Riccardo Calafiori (Boloňa)

Záložníci:
Jorginho (Arsenal)
Nicoló Barella (Inter Milán)
Davide Frattesi (Inter Milán)
Bryan Cristante (AS Řím)
Lorenzo Pellegrini (AS Řím)
Nicoló Fagioli (Juventus)
Michael Folorunsho (Verona)

Útočníci:
Federico Chiesa (Juventus)
Giacomo Raspadori (Neapol)
Mateo Retegui (FC Janov)
Gianluca Scamacca (Bergamo)
Mattia Zaccagni (Lazio Řím)
Stephan El Shaarawy (AS Řím)

Zápasy Itálie v základní skupině:

Itálie vs. Albánie (15. června 21:00)
Španělsko vs. Itálie (20. června 21:00)
Chorvatsko vs. Itálie (24. června 21:00)

Zdroj: FIFA, Italská fotbalová reprezentace

Reklama

Oblíbené