Spojte se s námi


Fotbal

Mbappé za sebou má první zápas od podpisu s Realem Madrid. Ladí formu na Euro a zazářil gólem i dvěma asistencemi

Kylian Mbappé bude na EURO 2024 ve skvělém rozmaru. Má čistou hlavu, vyřešil svou budoucnost, splnil si svůj sen a teď už jen ladí formu na evropský fotbalový svátek. Hned v prvním utkání po podpisu kontraktu s Realem Madrid zazářil a byl u třech gólů francouzské reprezentace.

Publikováno

dne

Kylian Mbappé bude na EURO 2024 ve skvělém rozmaru. Má čistou hlavu, vyřešil svou budoucnost, splnil si svůj sen a teď už jen ladí formu na evropský fotbalový svátek. Hned v prvním utkání po podpisu kontraktu s Realem Madrid zazářil a byl u třech gólů francouzské reprezentace.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Francie patří opět mezi největší favority na vítězství EURO 2024 a její úspěch bude záležet i na tom, v jaké formě bude Kylian Mbappé. Ten je pro změnu největším favoritem na zisk koruny pro krále střelců.

Již bývalý hráč PSG za sebou má velmi složitou sezonu. Ještě před jejím startem totiž od vedení klubu slyšel, že už si nezahraje ani minutu. Postavili se za něj ale trenér Luis Enrique a sportovní ředitel Luis Campos.

Díky tomu vůbec v sezoně hrál. Jak se ale blížil závěr a bylo jasné, že si francouzský klub zajistil titul, tak hrál zase čím dál méně. Navzdory tomu ve 48 zápasech nastřílel 44 gólů, k nimž přidal 10 asistencí.

Očekávalo se, v jakém rozpoložení zamíří na mistrovství Evropy v Německu. Ještě nedávno byl volným hráčem. Spekulovalo se, že by mohl přeci jen zamířit i jinam, než do Realu Madrid. To se ale nestalo. Nyní je novou hvězdou Los Blancos a splnil si tak dětský sen.

Jak se zdá, náramně mu to pomohlo. Mbappé totiž jen pár dní po oznámení podpisu kontraktu s mistrem Španělska a vítězem 15 titulů Ligy mistrů zazářil v dresu Francie.

Kylian Mbappé naskočil poprvé od podpisu s Realem Madrid

Francie se ve středu večer utkala s Lucemburskem. To sice nebylo nejtěžším možným soupeřem, ale potrápit umí a své o tom ví například Slovensko, Bosna a Hercegovina či Island.

S kádrem, který má ovšem trenér francouzské reprezentace Didier Deschamps k dispozici, by bylo ostudné prohrát. A také se tak nestalo. Kylian Mbappé to nedopustil. Právě on byl totiž hlavním strůjcem poklidné výhry 3:0.

Ještě v první půli, konkrétně ve 43. minutě, přihrál na gól Randalu Kolo Muanimu. V 70. minutě pak asistoval u branky Jonathana Clausse, přičemž on sám se dočkal gólu až v 85. minutě.

Zdá se, že před mistrovstvím Evropy je v klidu a zajímavé formě. Ještě v neděli však Francii prověří nevyzpytatelná Kanada v posledním utkání před startem šampionátu. Zazáří Kylian Mbappé i proti ní?

Zdroj: UEFA, X

Reklama

Oblíbené