Spojte se s námi


Fotbal

Sen se splnil! Kylian Mbappé je hráčem Realu Madrid. Jeho příchod do Španělska komentuje i Cristiano Ronaldo, jsou jeho rekordy v ohrožení?

V pondělí večer skončila jedna z největších přestupových ság za mnoho let. Kylian Mbappé je oficiálně nový hráč Realu Madrid. Francouz si tak plní velký sen, na Santiagu Bernabeu má kontrakt na pět let. Nadšení neskrývá ani Cristiano Ronaldo, jehož rekordy tímto mohou být v ohrožení.

Publikováno

dne

V pondělí večer skončila jedna z největších přestupových ság za mnoho let. Kylian Mbappé je oficiálně nový hráč Realu Madrid. Francouz si tak plní velký sen, na Santiagu Bernabeu má kontrakt na pět let. Nadšení neskrývá ani Cristiano Ronaldo, jehož rekordy tímto mohou být v ohrožení.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Je hotovo. Po dlouhých letech plných spekulací je Kylian Mbappé oficiálně novou hvězdou Realu Madrid, kterému se upsal prozatím na pět sezon. Není tajemstvím, že Francouz je odmala velkým fanouškem španělského klubu, který letos vyhrál svůj 15. titul v Lize mistrů, čímž stále posouvá svůj rekord.

Šéf Los Blancos Florentino Pérez tak dokonal další veledílo. Přivést jednoho z nejlepších hráčů planety a potenciálního budoucího vítěze Zlatého míče zadarmo? Skutečný majstrštyk, třebaže to zabralo více času, než by si přál.

Mbappé má aktuálně 25 let, nejlepší roky kariéry má ještě před sebou. Z PSG odchází jako legenda, na kontě má několik rekordů.

Během sedmi let v Parku princů se stal Francouz nejlepším střelcem klubové historie s 256 brankami. Mimo to je druhým nejlepším asistentem v historii PSG, více nahrávek na gól má jen Ángel Di María.

Jiné cíle, než vyhrávat trofeje a překonávat rekordy, pochopitelně nebude mít ani v Realu Madrid. Má o motivaci postaráno. Splnil se mu sen. Chce být co nejlepší. Nesmazatelně se zapsat do historie.

„Splněný sen. Jsem opravdu šťastný a hrdý, že jsem se připojil ke klubu mých snů. Nikdo nemůže pochopit, jak nadšený teď jsem. Nemůžu se dočkat, až uvidím fanoušky. Děkuji za neuvěřitelnou podporu,“ vyjádřil se na sociálních sítích Mbappé, který přidal mimo jiné fotku s Cristianem Ronaldem.

I Ronaldo se mimochodem k transferu stručně vyjádřil. Těší se, až bude moci Francouze v bílém dresu sledovat. Nadšení neskrýval, hodlá jeho počínání sledovat.

Překoná Kylian Mbappé rekordy Cristiana Ronalda?

Kylian Mbappé na Santiagu Bernabeu? Není divu, že sledovat toto spojení bude i sám Cristiano Ronaldo. Ostatně je jisté, že Francouz chce atakovat co nejvíce jeho rekordů. A že jich není málo.

Portugalec je nejlepším střelcem v historii Realu Madrid se 451 góly napříč všemi soutěžemi. V La Lize nastřílel 312 branek, v Lize mistrů jich má jen za Los Blancos na kontě 105.

Mimo to je Ronaldo nejlepším střelcem v historii Ligy mistrů. Stejně tak drží rekord v počtu zápasů v LaLize, v nichž vstřelil tři a více branek (34 zápasů). Za zmínku stojí i to, že v historii Realu Madrid drží rekordní sezonu v počtu vstřelených gólů – v jednom ročníku nastřílel 61 branek.

Zajímavý je i rekord v počtu vstřelených gólů v jednom ročníku Ligy mistrů. Chce-li jej Kylian Mbappé překonat, bude muset nastřílet více než 17 branek.

Rozhodně je na co navazovat a co překonávat. Laťku nenasadil Ronaldo vůbec nízko. Jestli by ji ale někdo měl zkoušet pokořit, je to rozhodně Mbappé. Bude mít skvělé spoluhráče, velkou podporu. A vzhledem k tomu, jaká čísla nasbíral za 7 let v Paříži, není nemožné, že by Ronalda mohl překonat.

Ostatně Cristiano strávil v Realu Madrid devět let.

Zdroj: Real Madrid, Transfermarkt, Kylian Mbappé, X

Reklama

Oblíbené