Spojte se s námi


Tenis

Lov favoritů pokračuje. Macháč se Zhangem jsou zatím i na French Open k nezastavení!

Tomáš Macháč je na vzestupu. K parádním výsledkům v singlu ale hraje také skvělé zápasy ve čtyřhře. Se svým čínským parťákem Zhangem jsou schopni porazit prakticky každého. Kdo je čeká v úterním programu French Open?

Publikováno

dne

Tomáš Macháč je na vzestupu. K parádním výsledkům v singlu ale hraje také skvělé zápasy ve čtyřhře. Se svým čínským parťákem Zhangem jsou schopni porazit prakticky každého. Kdo je čeká v úterním programu French Open?

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Macháč s Zhangem ve čtyřhře

Tahle spolupráce klapla okamžitě. Tomáš Macháč spojil své síly s Číňanem Zhangem pro letošní Australian Open a v této sestavě se z pozice no name páru během dvou týdnů stali černými koni všech deblových podniků.

Oba se soustředí spíše na dvouhru, když spolu ale nastoupí ve čtyřhře, jsou schopni porazit i ty nejlepší deblisty světa. A výčet jejich skalpů je opravdu působivý.

V Austrálii si česko-čínský pár vyšlápl na Rama se Salisburym, v dubnu v Barceloně zase zdolal dvojici Granollers/Zeballos. V obou případech tenisty z top ten deblového žebříčku.

I přes omezené množství odehraných turnajů tak Macháč dosáhl svého maxima. V současné chvíli je v sedmé desítce žebříčku ve čtyřhře.

French Open

Deštivý týden odložil na Roland Garros velké množství zápasů. Macháč se Zhangem tak začali svou deblovou účast po vyřazení ze singlové části grandslamu.

Rozjezd byl pomalý, proti nasazené dvojici Mies/Skupski se česko-čínský tým stále zlepšoval. Po setech 4:6, 6:4, 6:3 zlepšil svou letošní bilanci na 13:3.

V dalším zápase s nizozemskou dvojicí Haase/Van De Zandschulp již Macháč s Zhangem neztratili ani set. K lepšímu servisu přidali svou klasickou pohodu a uvolněnost, která z nich povětšinou doslova srší.

V Paříži tak vyhlíží své druhé letošní grandslamové osmifinále. Ze dvou možných.

O postup mezi osm nejlepších párů se utkají se zkušenými Argentinci. Dvojice Gonzales/Molteni je v Paříži v roli osmého nasazeného páru.

Na jedné straně kvalitní soupeř. Na straně druhé ale šance získat další cenné vítězství. Zápas česko-čínské dvojice proti Argentincům je v plánu v úterý od 12:30.

Zdroje: ATP, X

Reklama

Oblíbené