Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Další magický moment! Lionel Messi se znovu parádně trefil, jeden gól i připravil. Ani jeho historický rekord však Miami nestačil na výhru

Inter Miami za sebou má druhý zápas bez výhry. Ke třem bodům nepomohl ani skvělý Lionel Messi, jenž se znovu zapsal do statistik i historie Major League Soccer. Šanci na reparát bude mít floridský celek za 14 dní.

Publikováno

dne

Inter Miami za sebou má druhý zápas bez výhry. Ke třem bodům nepomohl ani skvělý Lionel Messi, jenž se znovu zapsal do statistik i historie Major League Soccer. Šanci na reparát bude mít floridský celek za 14 dní.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Inter Miami v noci ze soboty na neděli přivítalo na své půdě St. Louis City. Do utkání šlo jako favorit. Ostatně je nyní, co se týká počtu bodů, nejlepším týmem celé Major League Soccer, se 35 body vede po 18 kolech Východní konferenci.

O to nepříjemnější je, že nedokázalo celek z Missouri porazit. St. Louis je totiž naopak jedním z nejhorších týmů soutěže, nasbíralo jen 17 bodů v 15 kolech, tři poslední zápasy prohrálo. O to více musí těšit získaný bod z půdy lídra MLS.

Miami nepomohl k zisku tří bodů ani skvělý Lionel Messi, který se prosadil ve druhém utkání v řadě. V týdnu se blýskl gólem zpoza vápna proti Atlantě United, která ovšem Inter porazila 3:1.

Duel se St. Louis skončil remízou 3:3, přičemž mužstvo argentinské legendy mělo herně navrch. V bráně City ale zářil bývalý gólman Borussie Dortmund Roman Bürki.

Messi si díky gólu připsal další rekord

St. Louis v zápase hned třikrát vedlo. Inter se tedy může radovat minimálně z toho, že třikrát dokázal srovnat. První gól padl už v patnácté minutě, nicméně o deset minut později zaúřadoval právě Lionel Messi, jenž po parádní kombinaci s Jordim Albou skóroval z hranice šestnáctky.

Messi pak rozjel akci také u druhé branky svého týmu, když skvěle našel Albu, jenž předložil míč Luisi Suárezovi, který se z dobré pozice nemýlil. Právě Alba pak byl hlavním hrdinou, když v 85. minutě ke dvěma asistencím přidal i gól.

Právě on a Messi byli hlavními tahouny za bodovým ziskem. Argentinec se pak zapsal do historie, když se podílel již na 25 gólech v této sezoně. Zvládl to nejrychleji v dějinách soutěže. Potřeboval na to pouhých 12 zápasů.

Rekord dosud držel Carlos Vela, který v roce 2019 potřeboval 16 utkání k tomu, aby se součet jeho gólů a asistencí dostal na číslo 25.

Velký podíl na rekordu argentinského hrdiny má duel ze začátku května proti New Yorku Red Bulls, v němž si Lionel Messi připsal gól a pět asistencí.

Zdroj: MLS, X

Reklama

Oblíbené