Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia hlásí velkou posilu! Do Edenu míří velmi úspěšný reprezentační trenér. U kterého konkurenta dříve působil?

Po neúspěšné sezoně musí sešívaní posilovat. Naposledy Slavia ohlásila příchod velké posily do trenérského úseku. Přichází reprezentační kouč, který před lety působil u velkého konkurenta pražského týmu.

Publikováno

dne

Po neúspěšné sezoně musí sešívaní posilovat. Naposledy Slavia ohlásila příchod velké posily do trenérského úseku. Přichází reprezentační kouč, který před lety působil u velkého konkurenta pražského týmu.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V posledních letech ve svém prvním týmu Slavia příliš odchovanců nemá. V nedávno skončené sezoně se do této kategorie dají počítat jenom Tomáš Vlček a Matěj Jurásek. Šest zápasů nyní zraněného Nigerijce Ogungbayie moc vypovídajících není.

A tak není překvapením, že se sešívaný management snaží svoji akademii neustále posilovat. Naposledy přišla velká posila do trenérského úseku. Na pozici šéftrenéra kategorií U17, U19 a B-týmu totiž Jaroslav Tvrdík zaměstnal kouče mládežnických reprezentací Jiřího Žiláka.

„Po odchodu Miroslava Beránka jsme hledali vhodnou náhradu. Dočasně ji tak musel zastávat z pozice šéftrenéra akademie Tomáš Heidenreich. Nyní s příchodem Jiřího Žiláka dochází k opětovnému obsazení této pozice,“ řekl pro web Slavie manažer akademie Petr Hurych.

V mládeži Viktorie chytal Žilák s Petrem Čechem

Dlouhých šest let pracoval Jiří Žilák jako hlavní trenér mládežnických reprezentací. Ještě před tím přitom trénoval jedenáct let ve Viktorii Plzeň, kde předtím aktivně hrál. Nastupoval v brance a v mládeži Viktorie se potkal i s Petrem Čechem.

„Práce ve Slavii je pro mě velká výzva. Největší rozdíl oproti trénování v reprezentaci vnímám určitě v dennodenní komunikaci a práci s hráči a trenéry. Po šesti letech u reprezentace jsem cítil, že teď je ten správný moment,“ prozradil Žilák.

Do Edenu Žilák přichází jako lodivod úspěšné reprezentace do sedmnácti let, která na stále ještě probíhajícím šampionátu vypadla ve čtvrtfinále s Dánskem. Po základní hrací době skončilo utkání 1:1, seveřané lépe zvládli penalty.

Nyní čeká Žiláka pravidelná práce s talenty Slavie. A že je z čeho brát. Sešívaní totiž v tomto ročníku vyhráli soutěž do sedmnácti let. Jejich mladší kolegové v kategorii do patnácti let navíc s velkou pravděpodobností budou slavit také.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené