Spojte se s námi


Chance Liga

Mladá Boleslav splnila svou misi a v rozhodující bitvě o Evropu porazila Hradec Králové! Matějovský nejstarším střelcem ligy

Mladá Boleslav na svém stadionu v pátek večer v rámci finálového utkání o kvalifikaci do předkola Konferenční ligy přivítala Hradec Králové. Ačkoliv se čekal vyrovnaný zápas, domácí nakonec i díky vyloučení soupeře vyhráli s přehledem 3:0.

Publikováno

dne

Mladá Boleslav na svém stadionu v pátek večer v rámci finálového utkání o kvalifikaci do předkola Konferenční ligy přivítala Hradec Králové. Ačkoliv se čekal vyrovnaný zápas, domácí nakonec i díky vyloučení soupeře vyhráli s přehledem 3:0.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

O něco lepší vstup do zápasu zaznamenali fotbalisté Hradce Králové, kteří měli v úvodu častěji míč na svých kopačkách. Poté ale přebírala iniciativu Mladá Boleslav, jež se nakonec ve třinácté minutě dostala do jednogólového vedení.

Gólový účet utkání otevřel Daniel Mareček, který se v pokutovém území probojoval k míči a svou přízemní ranou k levé tyči překonal brankáře Hradce.

V 17. minutě však gólman hostů Adam Zadražil svým zákrokem uspěl, když vychytal střelecký pokus, který na jeho svatyni vystřelil Lamin Jawo. Když měli naopak svěřenci Davida Horejše míč na svých kopačkách, většinou z toho žádná větší šance nebyla.

Královehradečtí selhávali především v předfinální fázi, Mladá Boleslav byla směrem do ofenzivy nebezpečnější. To však neplatilo v 36. minutě, kdy se do vyložené šance dostal útočník Hradce Daniel Vašulín.

Z bezprostřední blízkosti ale nepřekonal Matouše Trmala. Vzhledem k dalšímu průběhu nejen prvního poločasu se dal tento moment označit za jeden z těch klíčových. Jakub Klíma totiž těsně před pokutovým územím nedovoleně zastavil unikajícího Jawa.

Sudí Ondřej Berka jej pak po konzultaci s videorozhodčím poslal předčasně do sprch. Královéhradečtí tak ani ve finálovém klání o kvalifikaci do Konferenční ligy nedohráli v plném počtu. V nastavení první půle navíc na 2:0 pro domácí udeřil Dominik Kostka.

Mladá Boleslav si v druhé půli pohlídala vítězství

V úvodních minutách druhého poločasu se hosté dostali do dvou potenciálně zajímavých situací, ani jeden ze střeleckých pokusů ovšem nedisponoval potřebnými gólovými parametry. A tak bylo v 54. minutě pro hosty ještě hůř.

Sudí Berka odpískal pokutový kop pro Mladou Boleslav. Míč si na penaltový puntík postavil Marek Matějovský, který naprosto zkušeně, střelou do levého dolního rohu překonal bezmocného brankáře Zadražila. Ve věku 42 let, 5 měsíců a 11 dnů se stal nejstarším střelcem ligy.

V dalším průběhu druhého poločasu Mladá Boleslav jasně kontrolovala hru a byť se dlouhou dobu nedostala do větších příležitostí, Votroky k ničemu nepustila. Slušnou šanci však měl v 69. minutě domácí Jawo, jenž se z pravé strany pokusil obstřelit Zadražila.

Svůj projektil ale poslal těsně nad bránu Hradce Králové. O pár minut později napřáhli ke střele Matějovský a Vasil Kušej, ani jeden z nich ale čtvrtý gól domácích nevstřelil. V 80. minutě se ke střele odhodlal hostující Karel Spáčil, svůj pokus ale nasměroval pouze doprostřed brány.

O čtyři minuty později už se ale mužstvo trenéra Horejše radovalo. Jawo totiž v pokutovém území fauloval jednoho z protihráčů, rozhodčí Berka tak nařídil penaltu pro Hradec Králové. Lukáš Čmelík poslal míč přesně doprostřed brány a snížil stav utkání na 1:3.

Do konce finálového souboje o kvalifikaci do předkola Konferenční ligy se pak už nic zásadního nestalo. Mladá Boleslav tedy splnila svou misi, vyhrála 3:1 a v příštím soutěžním ročníku si spolu se Spartou, Slavií, Plzní a Baníkem zahraje evropské poháry.

Zdroj: Fortuna liga, O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené