Spojte se s námi


Chance Liga

Jan Kliment našel angažmá. Po konci v Plzni bude působit v Sigmě Olomouc. Řekne si svými výkony o základní sestavu?

Před pár dny oznámilo vedení Viktorie Plzeň, že nadále nepočítá s Janem Klimentem, kterému vypršela smlouva. Třicetiletý útočník nakonec setrvá v naší nejvyšší soutěži, jelikož se dohodl s olomouckou Sigmou. Řekne si svými výkony o základní sestavu?

Publikováno

dne

Před pár dny oznámilo vedení Viktorie Plzeň, že nadále nepočítá s Janem Klimentem, kterému vypršela smlouva. Třicetiletý útočník nakonec setrvá v naší nejvyšší soutěži, jelikož se dohodl s olomouckou Sigmou. Řekne si svými výkony o základní sestavu?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Odchovanec Jihlavy se do české nejvyšší soutěže vrátil v roce 2022 z polské Wisly Krakow, kde v pětadvaceti utkáních vstřelil čtyři branky a připsal si také dvě asistence.

Do Plzně si jej přivedl tehdejší kouč Michal Bílek. Pod jeho vedením zaznamenal Kliment svůj nejvýraznější moment během plzeňského angažmá. Proti Karabachu dokázal vstřelit branku na 2:1, která zároveň pro Viktorku znamenala postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Bohužel jeho angažmá v modročerveném dresu výrazně ovlivnily zdravotní komplikace, díky kterým zde odehrál sedmapadesát utkání. V nich kromě osmi asistencí vstřelil také devět branek.

Dle informací iSportu byl o Klimenta zájem v zahraničí, ale poslední slovo měla v tomto případě olomoucká Sigma. „Honza je jiný typ útočníka, než jaké v mužstvu aktuálně máme. Je dobře rychlostně vybavený, zároveň už i se zkušenostmi. Do kádru mi velmi dobře zapadá. Jsem rád, že se ho povedlo přivést,“  řekl na adresu hráče nově jmenovaný kouč Sigmy Tomáš Janotka.

Kliment, jakožto první posila nově se budujícího kádru olomoucké Sigmy podepsal smlouvu na dva roky a klub jej svým fanouškům představil v tomto videu.

„Po roce v Plzni, kde jsem moc šancí nedostával, mám velkou chuť a motivaci. Sigma mi nabízí příležitost a já jí to budu chtít vrátit. Sigmu považuju za dobrý klub. Podmínky a zázemí má na velmi kvalitní úrovni. Věřím, že budeme úspěšní a že by se nám třeba mohlo podařit něco podobného, jako když jsem hrál na Slovácku,“ vyjádřil se hráč po podpisu smlouvy.

Složení olomouckého útoku

S příchodem Klimenta se tak nabízí otázka, jak bude vypadat složení olomouckého útoku. Kromě nadějných mladíků, které vedl Janotka v druholigové rezervě, jsou k dispozici ještě nejlepší střelec uplynulého ročníku Lukáš Juliš, host z pražské Slavie Ebrima Singhateh nebo Antonín Růsek, kterého však limitují zdravotní komplikace.

Navíc má do Olomouce nakročeno také Kenneth Ikugar ze Zlína. Třiadvacetiletý nigérijský útočník by podle informací iSportu měl přijít jako volný hráč po konci smlouvy. Tento přesun však nebyl ještě oficiálně potvrzen klubem.

Zdroj: SK Sigma Olomouc, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené