Spojte se s námi


Chance Liga

Sparta a nový stadion? Letenští nabídli FAČR vyplatit 1,7 miliardy korun. Skoro 100 milionů uhradí už po podpisu smlouvy

Sparta Praha se neustále snaží dělat postupné kroky směrem ke stavbě nového stadionu. Letenský klub nyní Fotbalové asociaci ČR nabídl třicetiletý nájem ve výši 1,7 miliardy korun. Nový stánek ACS by zároveň poskytoval prostor pro reprezentační účely.

Publikováno

dne

Sparta Praha se neustále snaží dělat postupné kroky směrem ke stavbě nového stadionu. Letenský klub nyní Fotbalové asociaci ČR nabídl třicetiletý nájem ve výši 1,7 miliardy korun. Nový stánek ACS by zároveň poskytoval prostor pro reprezentační účely.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pražská Sparta již poměrně dlouhou dobu mluví o výstavbě nového stadionu. Řešila mnoho variant, nejlépe jí z toho vyšel Strahov, kde trénuje a měla by vše krásně pohromadě. Vidle do toho ale stále házela FAČR, která neměla dát jasně najevo, jaký záměr s majetkem má.

Fotbalová asociace České republiky tak před několika měsíci vyhlásila soutěž právě na využití areálu ve Strahově, kde aktuálně stojí ruina v podobě Stadionu Evžena Rošického. Ten od loňska už není využíván ani pro tréninky reprezentace, asociaci navíc v rámci nákladů ročně stojí několik milionů.

Úřadující mistr Fortuna ligy každopádně jako jediný v této soutěži o využití Strahova podal takovou nabídku, která splňovala veškerá kritéria. Nutno dodat, uzávěrka přihlášek na tento tendr byla v dubnu.

Sparta totiž v nadcházejících letech musí Letnou opustit, jelikož už nevyhovuje dnešním požadavkům. Slavný český klub tak chce na Strahově na vlastní náklady vybudovat stadion s kapacitou pro 35 tisíc diváků, přičemž kromě Sparty by zde hrála i fotbalová reprezentace.

Sparta a nový stadion…

Stavba nového stadionu by podle dřívějších odhadů stála zhruba 4 miliardy korun. Sparta přitom nyní Fotbalové asociaci ČR nabízí třicetiletý nájem ve výši 1,7 miliardy korun. Po 30 letech by klubu jako majiteli stadionu připadl i pozemek.

Zároveň by se ale nejednalo o národní stadion, jelikož by nebyl financován ze státních zdrojů. Asociace by pak do smlouvy chtěla uvést podmínku, že by klub musel alespoň třikrát za rok poskytnout svůj stadion pro reprezentační účely.

„Fotbalové asociaci nabízíme stavební plat přibližně 1,7 miliardy korun po zohlednění očekávané inflace. Tato částka bude vyplácena průběžně po dobu 30 let, přičemž první část ve výši 95 milionů bude uhrazena ihned po podpisu smlouvy a umožní tak FAČR splatit úvěr, jenž byl použit při nákupu areálu,“ uvedl generální ředitel Sparty Tomáš Křivda na platformě X.

„Věřím, že delegáti valné hromady naši nabídku přijmou a budeme moci dokázat, že i v ČR můžeme vybudovat moderní stadion s kapacitou 35 tisíc diváků. Navíc financovaný ze soukromých zdrojů,“ dodal.

Zdroj: FAČR, X

Reklama

Oblíbené