Spojte se s námi


Tenis

Už žádné „Vamos“! Nadal dohrál na French Open v prvním kole

Tento zápas byl předurčen k tomu být vrcholem úvodních dnů na Roland Garros. Rafael Nadal se v něm utkal s Němcem Zverevem. Jak ostře sledovaný duel v Paříži probíhal?

Publikováno

dne

Tento zápas byl předurčen k tomu být vrcholem úvodních dnů na Roland Garros. Rafael Nadal se v něm utkal s Němcem Zverevem. Jak ostře sledovaný duel v Paříži probíhal?

Krutý los

Postupně se dostat do solidní formy a předvést to nejlepší na zamilovaném French Open. To byl plán Rafaela Nadala pro letošní antukovou sezonu.

První část vyšla, legendární tenista procházel prvními koly a získal i cenná vítězství. Například nad členem širší světové špičky De Minaurem.

Dostatek bodů na kvalitní umístění v žebříčku ale Nadal nemá a tak bylo jasné, že bude mít daleko k pozici nasazeného hráče. A právě tato skutečnost byla základem krutého losu na Roland Garros.

Ten mu pro první kolo přisoudil jednu z nejtěžších pozic, jaká byla vůbec možná. Za soupeře určil sedmatřicetiletému Španělovi Němce Zvereva. Jednoho z elitních tenistů na okruhu a to zejména na antuce.

Průběh zápasu Nadal – Zverev

První set zůstal za očekáváním. Zejména Nadalův výkon nebyl dostatečný, jeho hra umožnila dominanci Zvereva. Ten udělal první krok za vítězstvím ziskem první sady v poměru 6:3.

Změna přišla uprostřed druhého setu. Nadal se vyhrabal ze stavu 15:40 při vlastním servisu, předvedl první vítězná gesta a následně sebral Němcovo podání.

Jenže proti němu stál skvěle hrající soupeř. Zverev se vrátil do setu a o osudu důležité sady rozhodla zkrácená hra. V ní byly rozhodující dva netakticky použité stopbaly, které přinesly výhodu pro dobře se pohybujícího Zvereva. Ten po dvou hodinách hry získal druhou sadu.

Boj o přežití

Třetí sada byla co do počtu brejkbolů velmi divoká. Přišly také brejky, Nadal jej získal jako první. Španěl bojoval, ale do jisté míry to byl boj s větrnými mlýny.

Zverev se více opíral o první servis, Nadal občas bojoval s výkyvy v kvalitě svých úderů. Po třech hodinách se rodák z Hamburku dostal k prvnímu mečbolu a díky příliš dlouhému míčku španělské legendy jej využil.

Nadal se tak loučí, zatímco Zverev se svým výkonem zapsal mezi největší favority letošního Roland Garros. A také díky aktuální formě Djokoviče je pomyslné čelo pelotonu v Paříži velmi vyrovnané.

Zdroj: X, ATP

Reklama

Oblíbené