Spojte se s námi


Bojové sporty

Peňáz kalkuluje a ukázal charakter? Čepo zveřejnil smlouvu ke zrušenému zápasu v Edenu, Money reaguje: Chci férové jednání

Fanoušci Oktagonu mají po sobotě co řešit. Organizace oficiálně oznámila, že se Patrik Kincl změnil a že nedopadne ani očekávaná náhrada, když se měl místo šampiona Matěj Peňáz utkat s Vlastem Čepem. Oba se nyní přestřelují na sociálních sítích.

Publikováno

dne

Fanoušci Oktagonu mají po sobotě co řešit. Organizace oficiálně oznámila, že se Patrik Kincl změnil a že nedopadne ani očekávaná náhrada, když se měl místo šampiona Matěj Peňáz utkat s Vlastem Čepem. Oba se nyní přestřelují na sociálních sítích.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Matěj Peňáz před sebou měl mít velkou kariérní výzvu. V Edenu se měl utkat o titul střední váhy s Patrikem Kinclem, nejdéle úřadujícím šampionem Oktagonu, jedničkou P4P žebříčku a aktuálně 41. nejlepším bojovníkem na světě v rámci své váhy.

Předem bylo oznámeno i to, co se bude dít, pokud kdokoliv nebude schopen nastoupit. V případě, že by se zranil Money, bojoval by o titul s Kinclem Vlasto Čepo. Pokud by se zranil Kincl, měl Čepo bojovat s moravským bojovníkem v bitvě na tři kola po pěti minutách, o žádný, ani prozatímní titul, jít nemělo.

Jenže se zranil Patrik Kincl a Matěj Peňáz odmítl duel s Vlastem Čepem. Chtěl bojovat pouze o titul, byť prozatímní. I když organizace oznámila podmínky veřejně, on sám o nich nevěděl, což vysvětlil poté, co se do něj opřeli fanoušci.

Právě do jeho vysvětlení se však opřel slovenský ranař, který se s ním vůbec nemazal. Money dle jeho slov kalkuluje. Na to posléze někdejší bojovník Glory reagoval.

Čepo se pustil do svého rivala

„Pojďme trošku k reálným faktům a reálným věcem, ne lžím a výmyslům. Mám smlouvu, která se podepsala a byly dohodnuty všechny strany. Černé na bílém už o něco dříve,“ začal své vyjádření Vlasto Čepo, jenž na Instagramu zveřejnil část smlouvy, v níž se píše, že duel s Moneym bude na tři kola po pěti minutách.

„Ještě narhávám video, kde se ukáže, kdo celou kariéru v Oktagonu kalkuluje (ví to i Ondřej Novotný a jeho tým). Mimochodem teď by poprvé v životě někoho z top 5. Řeč o prozatímním titulu nebyla ani jednou. Kincl není zraněný dlouhodobě, aby se musel vzdát titulu. Pokud Matěj chce být šampion, musí projít přese mě bez problémů a pak může jt s Kinclem o titul. Já to vzal s rizikem jednoho měsíce přípravy. Měl jsem dvě plné přípravy, jako náhradník, když byl zápas Kincl vs Wawrzyniak a teď další tři měsíce,“ dodal.

Slovák se posléze opřel do toho, že se Matěj Peňáz na Instagramu dohodl na zápase s Davidem Zawadou, jež má ale v Edenu bojovat s Markem Mazúchem: „Tady se ukazuje charakter, chlapec si dohodne zápas v komentářích s Davidem Zawadou a všichni se z toho podělají a budou skákat, jak on se dohodl. Nemluvě o tom, že Zawada má jít v Edenu proti Mazuchovi. Co Mazuchova příprava a finance? Ať padnou? Ať mu zruší zápas? Ty si se Zawadou půjdeš o prozatímní titul, protože ses tak rozhodl ráno, když ses vzbudil?“

Čepo se také podivuje nad tím, jak mohl Oktagon hledat Matějovi náhradního soupeře, jak Peňáz říká ve svém videu, když byl oficiálním náhradníkem on.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Co na to Peňáz?

„To, že jedna strana podepíše smlouvu na zápas s podmínkami, o které druhá strana neví, ani s nimi nesouhlasila, opravdu není moje chyba. Zápas s Čepem jsem odsouhlasil. Jediné, co jsem chtěl, aby to bylo o prozatímní titul, což on odmítnul. Kdybych se zranil já, s Patrikem by o titul šel. Najít soupeře 14 dnné do zápasu není takový problém. Všichni to viděli v prosinci, kdy se stala stejná situace a Čepovi našli pár dní před zápasem Wawrzyniaka bez jediného zápasu v Oktagonu. Domyslete si to sami, jestli tohle jednání dává smysl a jestli se jedná spravedlivě,“ reaguje Matěj Peňáz na ostrá slova svého rivala.

Posléze zveřejnil žebříček Oktagonu se slovy, že to, že je v něm trojka, pro něj vzhledem k bilancím posledních zápasů jeho konkurentů, nic neznamená.

„A když pak Čepo napíše, že já si nezasloužím jít o titul ani prozatímní, přičemž on tu šanci dostal se skóre 4-1 v Oktagonu a s nikým v žebříčku nezápasil… Je potřeba si zamést před vlastním prahem. Já chtěl jen férové jednání a podmínky, které ostatní bez problému dostali,“ uzavřel Money svou reakci.

Slovák měl poslední slovo

Vlasto Čepo ale reagoval i na tato vyjádření. Připomíná, že i Oktagon oznámil veřejně, že jejich zápas nebude titulový. Připomněl, že nikde nezazněla zmínka o prozatímním titulu. Vyjádřil se i k porovnání Moneyho situace s prosincovou, do níž se dostal právě slovenský bojovník.

Připomněl také, že on byl v té době jedničkou žebříčku a Kincl šampionem. Inspektor navíc měl vážné zranění a nevědělo se, kdy bude zpět. Mimo to El Chapo připomenul, že Peňáz je v žebříčku trojka a on sám pětka. Nechápe tedy, proč by spolu měli bojovat o titul. Byť prozatímní.

„Pamatujete si na zápas v Contenderu, kde narazil na tvrdou realitu, kdy mu soupeř necouvl a uškrtil ho do minuty? Peňáz se pak vrátil do Oktagonu a nechtěl jít po prohře se mnou, protože by to byl risk. Chtěl se dostat na vítěznou vlnu. Ok, bral jsem to. Pamatujete si, kyž si zlomil ruku, pak došel jako velká voda do klece v Bratislavě na staredown, když jsem porazil Taburceanua, a řekl, že jsem jeho další soupeř? Víte, co bylo pak? Že se mnou nepůde, protože je po těžkém zranění. To chápu, ale na rozťukání dostal Magnora. Já v prosinci dostal bitku, měl jsem zlomený nos, ruku, otřes mozku. Co jsem udělal? Přijal jsem dva nejtěžší domácí fightery s měsíční přpravou. Kdo je faker?“ uzavřel dosud celou slovní přestřelku.

Zdroj: Vlasto Čepo, Matěj Peňáz, Instagram

Reklama

Oblíbené