Spojte se s námi


Tenis

Djokovič před French Open: Favorit pouze na papíře?

Takovou situaci ještě nezažil. Novak Djokovič startuje na Roland Garros v pozici světové jedničky a obhájce titulu, ale k pozici favorita má daleko. Jaké jsou jeho šance? Přijde v Paříži o pozici hráče číslo jedna?

Publikováno

dne

Takovou situaci ještě nezažil. Novak Djokovič startuje na Roland Garros v pozici světové jedničky a obhájce titulu, ale k pozici favorita má daleko. Jaké jsou jeho šance? Přijde v Paříži o pozici hráče číslo jedna?

Djokovič na neznámé půdě

Rok 2024 je zcela jiným příběhem než roky minulé. Ještě loni útočil Novak Djokovič na jeden rekord za druhým, teď je vše jinak.

Je těžké jmenovat turnaj, ze kterého by v tomto roce odjížděl srbský tenista spokojen. V podstatě vidíme dva opakující se scénaře.

Buď Djokovič dojde na turnaji dále a vyřadí jej konkurent z top ten. Nebo po utkání Djokoviče zaplní veřejný prostor breaking news o senzačním vyřazení světové jedničky.

Přípravná akce na Roland Garros byla druhým případem. Čerstvý sedmatřicátník skončil včera v Ženevě na raketě Tomáše Macháče.

Můžeme se dohadovat, kolik z jeho výkonu ubraly zdravotní problémy. Tenhle příběh se letos opakuje pořád dokola.

Papírový favorit

Díky loňským výsledkům je Djokovič stále světovou jedničkou. Jenže o bodovou injekci za triumf z loňského French Open po tom letošním přijde.

Ve vzduchu tak visí střídání stráží na pozici hráče číslo jedna žebříčku ATP. Aby odvrátil útok Itala Sinnera, musí Djokovič projít na Roland Garros minimálně do semifinále. A to bez ohledu na výsledek svého konkurenta.

Ikdyž se Djokovič vyhne propadáku v úvodních zápasech, tak mu v cestě do semifinále potenciálně stojí velmi dobří hráči. Jmenujme Itala Musettiho, Američana Paula nebo Nora Ruuda, se kterým tady loni odehrál finále.

Djokovič si je vědom nepřesvědčivých výsledků. Půjde zápas od zápasu a uvidí se, kam dojde. A na to jsou zvědavi skoro všichni.

Závěrem …

Boj Djokoviče o obhájení své pozice bude jedním z nejzajímavějších na letošním French Open. Rozhodně ale není jediným.

Obrovskou touhu důstojně se v Paříži rozloučit má Rafael Nadal. Příběh španělské legendy je navíc okořeněn losem turnaje. Ten vytvořil úžasnou zápletku už pro první kolo Roland Garros.

Ke sledování toho bude ve francouzské metropoli určitě dost. Druhý grandslamový turnaj sezony začíná v neděli 26. května.

Zdroj: ATP, X

Reklama

Oblíbené