Spojte se s námi


Hokej

Američané si zajistili vítězství proti Francii hned v první minutě! Po ztrátě se Slováky slaví jasnou výhru

Američané napravili zaváhání se Slovenskem a rozdrtili výběr Francie 5:0. Tým USA zažil fantastických vstup do utkáni, z kterého těžil po celý zápas. Francouzům pomohlo vystřídání brankáře, nicméně se nezmohli ani k jedinému gólu do americké sítě.

Publikováno

dne

Američané napravili zaváhání se Slovenskem a rozdrtili výběr Francie 5:0. Tým USA zažil fantastických vstup do utkáni, z kterého těžil po celý zápas. Francouzům pomohlo vystřídání brankáře, nicméně se nezmohli ani k jedinému gólu do americké sítě.

Američané šli do vedení už v první minutě

Tým USA zaspal v předchozím utkání se Slovenskem a až v závěru úspěšně dotáhl zápas alespoň k remíze, ze které nakonec získal bod za prohru v prodloužení. Proti Franci ovšem Američané již žádné nemilé překvapení nechtěli dovolit.

A ukazovali to od samého začátku, když už po 45 sekundách hry slavil branku Brock Nelson. Po rychlé kombinaci zamířil z mezikruží mezi betony Juliana Janca.

Na výborný vstup navázali v čase 3:24, když se ujali vedení 2:0. Matthew Boldy si počkal na přihrávku napravo a v pokleku vyslal dělovku, se kterou brankář nemohl nic nadělat.

Boldyho výborné zakončení mohli fanoušci v Ostravě vidět i v čase 12:30, kdy stejným způsobem zaznamenal svůj druhý zásah v utkání. Tentokrát si na puk počkal mezi kruhy a znovu propálil vše před ním.

Aby toho nebylo málo, tak necelé dvě minuty před úvodní sirénou přidali Američané další gól do sbírky. Po povedené akci se v roli zakončujícího střelce objevil Johny Gaudreau a dohnal Boldyho v bodování. Oba američtí hokejisté na letošním šampionátu zaznamenali šest kanadaských bodů.

Náskok z úvodní třetiny tým USA vylepšil až v závěru

Do druhé třetiny nenastoupil Junca, jenž během prvních 20 minut čtyřikrát inkasoval. Mezi tři tyče se postavil Quentin Papillon, což se nakonec mohlo zdát jako správný krok. Francouzům se sice nepodařilo vyrovnat, ba ani jednou neskórovali.

Nicméně ani jejich soupeř proti novému gólmanovi nemohl jen tak uspět. Na střídajícího brankáře vyslali Američané 38 střel, z nichž si Papillon připsal 37 zákroků.

Jediný vroubek na dokonalém výkony přišel v čase 57:52, kdy zachybovali francouzští obránci. Brady Tkachuk vybojoval puk a předal jej Shaneu Pintovi, jenž bez problému uzavřel skóre na konečných 5:0.

Američané si tak připisují tři body do tabulky, kde poskočili na třetí místo se sedmi body. Čtvrté Lotyšsko má stejný počet bodů, ale horší skóre, nicméně vzájemný zápas je teprve čeká.

Zdroj: IIHF

Reklama

Oblíbené