Spojte se s námi


Hokej

Nevídané. Hadamczik se dočkal omluvy od O2 areny za nefunkční mikrofon při zahajovacím ceremoniálu MS v hokeji: Služba nebude účtována

Hokejový svátek v České republice započal v pátek 10. května. Slavnostní zahájení proběhlo před utkáním české hokejové reprezentace v pražské O2 areně. Zúčastnil se jej i šéf hokejového svazu Alois Hadamczik, kterému však chvíli nešel mikrofon a navíc byl vypískán. Dočkal se nečekané omluvy.

Publikováno

dne

Hokejový svátek v České republice započal v pátek 10. května. Slavnostní zahájení proběhlo před utkáním české hokejové reprezentace v pražské O2 areně. Zúčastnil se jej i šéf hokejového svazu Alois Hadamczik, kterému však chvíli nešel mikrofon a navíc byl vypískán. Dočkal se nečekané omluvy.

500Kč zdarma s kódem: BIGPROMOCZ

+ soutěž o 5.000.000Kč během MS v hokeji

Vyzvednout bonus
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Alois Hadamczik coby šéf hokejového svazu už dlouho čelí kritice. Důvodů je vícero. Leckdo označuje jeho kroky za populistické, některým vadí, že se příliš chválí a že se snaží být u věcí, do kterých by nemusel zasahovat. Každý má svůj názor.

A měli jej i fanoušci ve vyprodané O2 areně v pátek 10. května, když před sebou měla první zápas na světovém šampionátu česká hokejová reprezentace. Právě v tu dobu totiž probíhalo slavnostní zahájení, kterého se účastnil také prezident Českého hokeje.

Hadamczik pochopitelně dostal slovo. Když převzal mikrofon a začal mluvit, nikdo jej neslyšel. Mikrofon zhruba polovinu času, kdy hovořil, nefungoval. Mimo to se z ochozů ozýval pískot. Dosud není jasné, jestli kvůli mikrofonu, nebo kvůli nespokojenosti s kroky šéfa svazu.

Celá situace se ovšem hodně rozebírala. Veřejnost měla co řešit. Nicméně nyní už je šampionát v plném proudu a v jeho průběhu tak trochu zaniklo, že se bývalý kouč hokejové reprezentace dočkal nevídané omluvy.

Alois Hadamczik se dočkal omluvy

Už v pondělí 13. května se na stránkách O2 areny objevila oficiální omluva, která byla adresována právě hlavě Českého hokeje. Dlouho ji přitom nikdo neregistroval. Ostatně chyby se stávají, nečekalo se, že by to někdo zásadně řešil. Jenže se tak děje.

„Na počátku proslovu nedostatečně fungoval mikrofon a část proslovu nebyla pro většinu publika zřetelně slyšitelná. Celou situaci jsem prošetřil a zjistil jsem, že i přes veškeré možné úsilí, včetně několika předchozích zvukových zkoušek, došlo bohužel v okamžiku Vašeho projevu k pochybení mikrofonisty, který omylem zaměnil vysílače. Z mých zjištění mohu potvrdit, že se v žádném případě nejednalo o úmysl, ale o lidské přehlédnutí,“ stojí v omluvě, pod níž je podepsaný Robert Schaffer, předseda představenstva Bestsport, a.s.

„Dovolte mi vyjádřit lítost a upřímně se omluvit za vzniklou nepříjemnou situaci. Chci Vás ubezpečit, že naším společným cílem je, aby šampionát proběhl úspěšně a i my jsme na něj mohli být hrdí. Věřím, že jste Vy, ale hlavně i Váš organizační tým, vnímali naši pomoc poskytovanou nad rámec našich smluvních povinností při všech přípravných činnostech v průběhu minulých dvou let. O to více pak zamrzí chyba jednotlivce v tak nevhodnou chvíli,“ dodal Schaffer.

V prohlášení však stojí i jedna zajímavá informace a Alois Hadamczik se dočkal jednoho ujištění. „Chtěl bych Vás ujistit, že tato konkrétní služba nebude nájemci haly účtována,“ stojí v textu.

Zdroj: O2 arena, MS v hokeji 2024

Reklama

Oblíbené