Spojte se s námi


Chance Liga

Trpišovský: Letos jsme ještě nevyhráli žádný velký zápas. Klobouk dolů před Plzní, předvádějí skvělé výkony

Slavia zvládla závěrečný souboj s Viktorií Plzeň a stále drží naději na mistrovský titul. Utkání rozhodl začátek, během kterého sešívaní dvakrát skórovali a poté udrželi tlak soupeře. Co po zápase řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Publikováno

dne

Slavia zvládla závěrečný souboj s Viktorií Plzeň a stále drží naději na mistrovský titul. Utkání rozhodl začátek, během kterého sešívaní dvakrát skórovali a poté udrželi tlak soupeře. Co po zápase řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas Slavie s Plzní byl poměrně důležitý. Proč? Nejenže Slavia chtěla poprvé v sezoně Viktorii porazit, ale současně nechtěla sledovat rivala ze Sparty po její ztrátě slavit mistrovský titul.

Start utkání ji vyšel na jedničku, když v 5. minutě skóroval Zmrzlý a pět minut na to na něj reagoval svou střelou z dálky Oscar. Dalo by se říct, že bylo po zápase, ale oba týmy nadále bojovaly.

Viktoria ale nakonec nedokázala Jindřicha Staňka překonat a Slavia mohla slavit. Ztráta na Spartu je stále čtyři body a rival potřebuje k jistotě titulu ještě dva body.

Trpišovský po zápase

„Myslím si, že nám po té nádherné akci pomohla branka. Letos jsme ještě nevyhráli žádný velký zápas a ten vstup vám vždy pomůže. Klobouk dolů před Plzní, předvádějí skvělé výkony a každou sezonu bojují o titul. Celkově tomu pomohla ta otevřenost utkání.

Na začátku jsme měli dobrý pohyb, byli jsme všude včas. Musíte být dobře nastaveni, protože Plzni je těžké odebrat balon a uhrát standardní situace. To je základ každého utkání v české lize,“ řekl na tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský.

Dlouhých šest minut se řešil pokutový kop pro Viktorii Plzeň po faulu Ogbua na Mosqueru, ale po zhlédnutí videa, když začalo spolupracovat, se rozhodčí rozhodl penaltu odvolat.

„To čekání bylo dlouhé. Měli jsme možnost vidět ty záběry a diskutovali jsme o tom, že ten pád byl dříve, než došlo ke kontaktu, takže jsme měli jasno. Čtvrtý rozhodčí mi říkal, že mají technické problémy. Samozřejmě, že na tu dálku to není možné vidět.

Vždycky říkám, že je to velice těžké hodnotit. Některé pády jsou velice věrohodné. Když jsem měl možnost to vidět na telefonu, tak jsem hned věděl, jaký bude rozsudek,“ dodal Trpišovský.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené