Spojte se s námi


Chance Liga

Priske: Vyloučení Haraslína? Bylo to zbytečné. Musel se rozhodnout rychle, ale musí být v podobných momentech opatrnější

Sparta a Brian Priske za sebou mají další ligový zápas, tentokrát derby, ve kterém potřebovali uhrát alespoň bod. Narozdíl od soupeře si svůj cíl splnili a jsou kousek od obhajoby titulu. V závěru ale museli dohrávat bez vyloučeného Haraslína. Co na to řekl trenér?

Publikováno

dne

Sparta a Brian Priske za sebou mají další ligový zápas, tentokrát derby, ve kterém potřebovali uhrát alespoň bod. Narozdíl od soupeře si svůj cíl splnili a jsou kousek od obhajoby titulu. Po hodině hry ale museli dohrávat bez vyloučeného Haraslína. Co na to řekl trenér?

Derby i počtvrté tuto sezonu v základní hrací době vítěze nepoznalo. Sparta by se před utkáním spokojila s remízou a Slavia musela vyhrát, aby držela naději na zisk titulu. Její cíl ale nevyšel.

Bojovala, ale na svého soupeře zkrátka nevyzrála. Sparta si pohlídala bod po bezgólové remíze a je dost možné, že bude titul slavit předčasně už v Mladé Boleslavi, tedy jedno kolo před koncem.

Sparta ale po derby nemusela být tím šťastnějším. V prvním poločase si o vyloučení koledoval kapitán Ladislav Krejčí a po hodině hry se nechal nesmyslně vyloučit Lukáš Haraslín.

Ten pod kotlem Slavie u rohového praporku na útočné polovině zajel do svého soupeře a jelikož už měl žlutou kartu, po druhé zamířil předčasně do sprch.

Sparta musela dohrávat v deseti a byla pod obrovským tlakem. Trenér Brian Priske musel být pořádně nahněvaný, protože slovenský křídelník tím ohrozil výsledek nejen jednoho zápasu, ale celé sezony.

Priske o Haraslínovi

„Ano, bylo to opět zbytečné. Stalo se to u rohového praporku na soupeřově polovině, kde nám nehrozilo žádné nebezpečí. Vím, že se Lukáš musel rozhodnout rychle, ale musí být v podobných momentech opatrnější,“ řekl Priske na tiskové konferenci.

Zároveň promluvil i o vysokém počtu vyloučení. „Nemohu vám uvést jeden přesný důvod. Je jednoznačné, že to celkové číslo je až příliš vysoké. Naši vykartovaní hráči mohli některé situace řešit lépe, možná měli zachovat trochu více klidu.

Na druhou stranu vidím v průběhu celé sezony spoustu soubojů a situací s tvrdými zákroky proti našemu týmu. Podívejte se například na poslední dva zápasy naší rezervy. Ochrana hráčů, a především těch mladých, v podstatě neexistuje.

Vím, že komise už nějaké případy projednává, takže doufám v nějaké rozumné posouzení. Konkrétně případ Romana Horáka je ale velkým problémem, jelikož je celá jeho kariéra v ohrožení,“ dodal.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené