Spojte se s námi


Hokej

Kazachstán má na turnaji první cennou výhru! O výsledku rozhodla už první třetina, Francie padla 1:3

V sobotním poledni se v rámci hokejového šampionátu spolu střetli hokejisté Francie a Kazachstánu. O osudu utkání rozhodla už první třetina, kterou vyhráli Kazaši. Ve druhé třetině se jim podařilo skórovat dokonce i v oslabení.

Publikováno

dne

V sobotním poledni se v rámci hokejového šampionátu spolu střetli hokejisté Francie a Kazachstánu. O osudu utkání rozhodla už první třetina, kterou vyhráli Kazaši. Ve druhé třetině se jim podařilo skórovat dokonce i v oslabení.

Do zápasu šli podle bookmakerů v roli mírného favorita Francouzi. Podle těchto předpokladů taky začali dobře, jelikož už po dvou minutách hry otevřeli skóre z hole Enza Cantagalla. Kazachstán však našel velmi rychlou odpověď.

Už po minutě a šesti vteřinách si podržel puk za bránou soupeře Roman Starchenko. Zkušený mazák naložil se zdánlivě ne příliš výraznou situací zkušeně. Vybruslil si před brankáře Shutova a přesnou střelou vyrovnal.

Kazachstán si ještě v první třetině vzal osud utkání na svou stranu. V čase 5:31 hokejisté Francie špatně střídali a šli do čtyř. V samotném závěru početní převahy umístil kotouč odražený od zadního mantinelu do sítě Maxim Mukhametov a Kazaši vedli.

Gól v oslabení jako zlomový okamžik

Ve druhé třetině se reprezentační výběr Francie horko těžko tlačil do gólových šancí. Později ale dostal přece jen možnost vyrovnat, jelikož Metalnikov z Kazachstánu putoval na trestnou lavici za držení.

Nejen, že Francie nedokázala nabídnutou možnost využít, ale navíc ještě ve své přesilovce fatálně chybovala. Do úniku se dostal Kirill Savitsky. Nejdříve se sice nechal vylákat z ideální střelecké pozice, ale následně rychle obkroužil bránu a zasunul puk za francouzského brankáře. Kazachstán vedl po dvou třetinách 3:1.

Do třetí části nastoupili Francouzi útočně naladěni, se snahou vyrovnat špatně vyvíjející se duel. Nepomohla jim ale ani další početní převaha. Kazaši nadále drželi dobře rozehraný duel v komfortním náskoku dvou branek. V polovině třetiny se dostal do nadějné šance na snížení Bozon, ale neuspěl.

Šest minut před koncem třetí třetiny mohli jít do ještě většího trháku Kazaši. Kotouč sice dostali do sítě, ale po poradě sudích s videorozhodčím nakonec gól neuznali kvůli evidentnímu kopnutí kotouče.

V závěru utkání už Francouzi sílu na zvrat nenašli, nic na tom nezměnila ani závěrečná hra bez brankáře. Kazachstán tak získal na šampionátu první tři velmi cenné body do tabulky.

Zdroj: MS v hokeji 

Reklama

Oblíbené