Spojte se s námi


Bojové sporty

MMA konečně míří na obrazovky České televize! Do akce na podporu veteránů jde hvězda UFC, chybět nebudou esa Oktagonu či KSW

Už v pondělí večer se české MMA dočká velmi zajímavé premiéry. Čím dál populárnější sport se poprvé objeví na obrazovkách České televize, konkrétně na stanici ČT Sport. Do akce půjdou nejen hvězdy naší MMA scény.

Publikováno

dne

Už v pondělí večer se české MMA dočká velmi zajímavé premiéry. Čím dál populárnější sport se poprvé objeví na obrazovkách České televize, konkrétně na stanici ČT Sport. Do akce půjdou nejen hvězdy naší MMA scény.

MMA na obrazovkách České televize? Dlouhou dobu nemyslitelná záležitost. Když Jiří Procházka vyhrál titul v UFC, tak o tom veřejnoprávní televizní stanice ani neinformovala. Někteří její členové pak celý sport shazovali.

O spolupráci s ČT přitom stál i Oktagon, který už jednou navnadil fanoušky s informací, že je blízko dohodě. Nicméně se tak nestalo a zřejmě ani nikdy nestane. Přesto se čím dál populárnější bojový sport na ČT Sport objeví už v pondělí 6. května.

Vysílat bude galavečer pod názvem Fighters for Veterans. Jak už název napovídá, bude se jednat o charitativní akci na podporu válečných veteránů. Jedním z lidí, kteří pomáhají s organizací, je i hvězda UFC David Dvořák, který nyní jedná o svém dalším duelu v největší světové MMA organizaci.

Právě Dvořák navíc bude jedním z bojovníků, kteří se na celém eventu představí přímo v zápase. Nikoliv však v MMA, ale pod pravidly Underground, což je víceméně postoj v malých rukavicích.

„Myšlenkou projektu je propojení světů profesionálních zápasníků a vojáků za účelem podpory válečných veteránů a jejich rodin včetně dětí padlých. Výtěžek z projektu bude směřován na Vojenský fond solidarity. Součástí zápasnické karty večera jsou vojáci Armády České republiky a profesionální zápasníci. Projekt získal záštitu ministryně obrany a náčelníka Generálního štábu Armády České republiky,“ stojí na webu organizace.

Diváci uvidí nejen zápasy MMA. Na co se těšit?

Skvělou zprávou je, že galavečer Fighters for Veterans bude velmi pestrý. Uvidíme box, MMA i zmíněný Underground.

Největší hvězdou, která půjde do akce, je bojovník UFC David Dvořák. Uvidíme i stálice Oktagonu Jana Širokého a Jaroslava Pokorného, kteří si to rozdají v boxu.

Představí se i bojovníci KSW Josef Štummer a Dominik Humburger.

Galavečer startuje ve 20:00. Sledovat jej bude vyprodaná UNYP Aréna. Na ČT Sport jej lze sledovat od 21:00 v přímém přenosu.

Zdroj: Fighters for Veterans, Sport.cz

Reklama

Oblíbené