Spojte se s námi


Hokej

Pastrňák asistoval u výhry nad Blues, ale nepodrážel? Známe všechny účastníky All-Star Game! „Pasta“ ukáže své skills

David Pastrňák si připsal povedenou asistenci při přesilové hře Bostonu Bruins, v prodloužení ale rozhodl sporným momentem a zřejmě měl být vyloučen. Trefil se i Filip Zadina, dále známe všechny účastníky All-Star Game.

Publikováno

dne

David Pastrňák si připsal povedenou asistenci při přesilové hře Bostonu Bruins, v prodloužení ale rozhodl sporným momentem a zřejmě měl být vyloučen. Trefil se i Filip Zadina, dále známe všechny účastníky All-Star Game.

David Pastrnák se sice nevešel do tří hvězd utkání Boston Bruins se St. Louis Blues, ale prsty v klíčových okamžicích rozhodně měl! Nejprve nezištnou přihrávkou totálně rozhodil obranu Blues při přesilové hře a našel naprosto nečekaně spoluhráče Charlie McAvoy, který už jen zakončoval do odkryté klece.

A v prodloužení, při hře 3 na 3 si připsal asistenci na vítězný gól Charlieho McAvoye. Ale jaká to byla přihrávka. Hráči St. Louis měli puk, hrnuli se dopředu a Pastrňák jednoho z nich zablokoval.

Z opakovaných záběrů jeho hokejka zůstala pod nohami protihráče a i komentátoři, se shodli, že tohle jsou dvě minuty za podražení. Nebyly a McAvoy se pod břevno trefil přesně – 4:3.

Další top momenty

Filip Zadina se prosadil za San Jose Sharks. Po přihrávce Tomáše Hertla srovnával na 4:4. Poslední slovo ale měli domácí Ottawa Senators, kteří zvítězili 5:4. Zadina ale byl v celém utkání velice aktivní a připsal si celkem 5 střel na branku.

Edmonton Oilers válí. Po mizerném startu do sezony se derou vzhůru pořadím a aktuálně si připsali rekordních 10 vítězství v řadě. O desátém triumfu, tentokrát nad Montreal Canadiens v prodloužení 2:1, rozhodl Evan Bouchard po přihrávce Connora McDavida.

NHL All-Star Game – Volba fanoušků

Známe všechny účastníky NHL All-Star Game pro letošní rok! A největší radost mají v Torontu a ve Vancouveru. Právě tyto týmy totiž díky velké podpoře fanoušků mohou donominovat nejvíce hráčů.

Z Toronta, které bude dějištěm celé akce pořádané od 1. do 3. února, zvolili hokejoví příznivci útočníky Williama Nylandera, Mitchella Marnera a obránce Morgana Riellyho. Ti doplní dříve jmenovaného centra Austona Matthewse, jenž byl vybrán vedením NHL.

Marner se zúčastní svého třetího Utkání hvězd, pro Nylandera s Riellym to bude premiéra. Z Vancouveru vybrali fanoušci v hlasování forvardy J.T. Millera (první účast), Brocka Boesera (druhá), Eliase Petterssona (čtvrtá) a gólmana Thatchera Demka (druhá); ti tak doplní původně jmenovaného spoluhráče Quinna Hughese.

Dalšími hokejisty vybranými v hlasování fanoušků jsou Cale Makar a Alexandar Georgijev (Colorado Avalanche), Leon Draisaitl (Edmonton Oilers), Sergej Bobrovskij (Florida Panthers) a Jeremy Swayman (Boston Bruins).

Tucet hokejistů vybraných fanoušky doplní úvodních 32 hvězd, které 4. ledna jmenovalo vedení soutěže. Mezi nimi jsou i dva Češi David Pastrňák a Tomáš Hertl.

NHL zároveň určila deset hráčů, kteří se zúčastní dovednostních soutěží 2024 NHL All-Star Skills. Budou to David Pastrňák z Bruins, Nikita Kučerov z Tampa Bay Lightning, Connor McDavid a Draisaitl z Oilers, Jack Hughes z New Jersey Devils, Nathan MacKinnon, Makar (oba Colorado), Matthews, Nylander a Pettersson.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené