Spojte se s námi


Hokej

Boston se s Pastrňákem vrací i přes porážku do čela Východní konference

Boston Bruins v noci sice podlehl Coloradu 3:4 po nájezdech, nicméně i jediný získaný bod stačil k tomu, aby se z medvědů znovu stal lídr Východní konference. David Pastrňák v utkání zaznamenal asistenci.

Publikováno

dne

Boston Bruins v noci sice podlehl Coloradu 3:4 po nájezdech, nicméně i jediný získaný bod stačil k tomu, aby se z medvědů znovu stal lídr Východní konference. David Pastrňák v utkání zaznamenal asistenci.

Boston se ujal vedení díky souhře Pastrňáka se Zachou

Už po třech minutách se mohl prosadit David Pastrňák, když se ocitl po buly sám před Alexandarem Georgiyevem. Ruského brankáře ovšem z blízkosti nedokázal překonat. Na minulý zásah tedy nenavázal.

V čase 11:21 se už ale do statistik český útočník zapsal. Bruins využili svou první přesilovou hru, když po kombinaci Pastrňáka s Pavlem Zachou zakončoval Brad Marchand. Přesilovou hru využilo ovšem i Colorado a po brance Mikka Rantanena byl stav vyrovnaný.

Colorado duel ve druhé části otočilo

V čase 22:23 se dostali do vedení Avalanche. Logan O´Connor využil chyby obránců Bostonu a překonal brankáře. Po polovině hry ovšem svůj důraz před Georgiyevem přetavil ve vyrovnání John Beecher.

Tři minuty před koncem druhé části znovu udeřilo Colorado. Povedenou ranou od modré se prosadil Sam Malinski, přičemž se jednalo teprve o jeho druhou branku v NHL. Obránci je sice 25 let, ale hraje svou první sezonu v nejlepší hokejové lize světa.

Utkání rozhodovaly až nájezdy

Boston se nevzdal a v čase 45:46 se zásluhou kapitána Marchanda dočkal vyrovnání na 3:3. Marchand v utkání vstřelil již druhý gól. Za nerozhodného stavu utkání skončilo a následovalo prodloužení, kde vítězný gól také nepadl. Vše tak musely rozhodnout až nájezdy.

V těch se střelcům dlouho nedařilo. Za Colorado neuspěl třeba Nathan McKinnon a za Boston nedal Pastrňák. Jediný gólový střelec se našel ve třetí sérii a byl jím Valeri Nichushkin.

Avalanche tak zvítězili 4:3 po nájezdech a berou dva body, díky nimž se drží společně s Vancouverem za vedoucím Winnipegem v Západní konferenci. Bruins získali bod, který jim pomohl k tomu, aby se vrátili na první místo na Východě.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené