Spojte se s námi


Evropská liga

Co ukázala Sparta proti Arisu? Útočné trio v čele s Birmančevičem zářilo, Kuchta potvrdil svůj přínos pro tým

Sparta zvládla rozhodující zápas s Arisem a postoupila do další části Evropské ligy. Nyní se může těšit na los, který ji určí jednoho soupeře z třetích příček Ligy mistrů. Co tým trenéra Briana Priskeho v utkání s Arisem ukázal a na které soupeře může narazit?

Publikováno

dne

Sparta zvládla rozhodující zápas s Arisem a postoupila do další části Evropské ligy. Nyní se může těšit na los, který ji určí jednoho soupeře z třetích příček Ligy mistrů. Co tým trenéra Briana Priskeho v utkání s Arisem ukázal a na které soupeře může narazit?

Sparta po losu nebyla úplně nadšená. Čekali na ní silní soupeři a spekulovalo se o tom, zda vůbec postoupí do jarní části. Tým trenéra Briana Priskeho nicméně zabral a takřka do posledních minut bojoval a první příčku.

Začnemě ale u zlomového domácího utkání s Rangers. Sparta byla lepší, avšak nedokázala zvítězit a výrazně si zkomplikovala postupové šance. Vše poté zhatila porážkou na Rangers.

Cesta za postupem byla přesto otevřená díky ztrátě Betisu s Arisem. Sparta potřebovala doma se španělským týmem vyhrát, což se povedlo, navíc po vynikajícím výkonu.

A na Kypru to už byl nezastavitelný koncert. Sparta od prvních minut tahala za silnější konec provazu, Arisu za poločas vstřelila tři góly a bylo hotovo. Fanoušci si začali myslet dokonce na první příčku, tu jím ale sebrali Rangers svou vítěznou brankou v závěru.

Sparta může být přesto spokojena, druhé místo je vynikajícím úspěchem, i když si z českých týmů vedla vlastně nejhůře. To je ale zapříčiněno tím, že všechny týmy vyhrávaly zápas za zápasem a v letošním koeficientu jsme na krásné 5. příčce v Evropě.

Co ukázala Sparta?

Zpátky ovšem k utkání na Arisu. Celý tým předvedl výborný výkon a je těžké chválit individuality. Přesto je potřeba smeknout před útočným trojzubcem, který byl nejvíce vidět.

Začneme u Jana Kuchty, který vstřelil úvodní branku. Středový útočník potřebuje dávat góly a Kuchta i tentokrát mnoho šancí zahodil. Přesto je potřeba jej pochváli, poctivě pracoval a třeba takový Birmančevič mohl po jeho krásném pasu skórovat.

Lukáš Haraslín je aktuálně nejlepším hráčem Sparty a tentokrát si připsal asistenci na branku Kuchty. Gól nevstřelil, to mu ale rozhodně nikdo vyčítat nebude. Byl aktivní, nabízel se a výhra jde rozhodně i za ním.

Mužem zápasu byl tentokrát Veljko Birmančevič. Vstřelil dva povedené góly a ukázal svou důležitost v týmu. Spartě se sám zaplatil a teď už jen zbývá uplatnit opci, která na něj je. Stále je totiž pouze na hostování.

Na koho může narazit?

Sparta v dalším kole narazí na vypadlíka z Ligy mistrů. Soupeř vzejde z Galatasaray, Lens, Bragy, Benfiky, Feyenoordu, AC Milán, Young Boys či Šachťaru.

Zdroj: AC Sparta Praha, UEFA Europa League

Reklama

Oblíbené