Spojte se s námi


Chance Liga

V jakých sestavách na derby vyrukují pražská S? Nastoupí v útoku Slavie uzdravený Škoda?

Publikováno

dne

Dnes od 17 hodin se odehraje 290. pražské derby mezi Spartou a Slavií. Domácí potřebují zvítězit, aby snížili svou ztrátu na čelo ligy. Proti bude tým Slavie, který si na Letnou přiváží obstojnou formu. V jakých sestavách oba týmy nastoupí?

Zdroj: slavia.cz a sparta.cz

AC Sparta Praha

O své místo v základní sestavě Sparty zcela jistě přijde Lukáš Štetina. Ten nastoupil po dlouhé době do zápasu se Zlínem, který se jeho týmu hrubě nepovedl. Na jeho post by se tak měl posunout Costa, místo kterého na levé obraně nastoupí Eldar Civić.

Do základní sestavy se vrátí Guélor Kanga. Ten proti Zlínu nebyl ani na střídačce, když ho trenér kvůli karetnímu ohrožení radši nenasadil. Tentokrát ale bude hra Sparty stát na něm. Místo mu pravděpodobně uvolní Golgol Mebrahtu.

Poslední kolo hrál na postu levého záložníka Civić, který ale nastoupí na levé obraně. Tento post je tak momentálně volný, tudíž na něm pravděpodobně nastoupí jeden z dvojice Vatajelu – Plavšić. Druhý jmenovaný byl dlouhodobě základním kamenem základní sestavy, nicméně po poklesu formy se posunul dokonce až na tribunu.

Poslední změnou v kádru Sparty bude nasazení Benjamina Tetteha. Ten stejně jako Kanga kvůli karetnímu ohrožení nehrál v základní sestavě ve Zlínu. Opustit základní jedenáctku by logicky měl kapitán Josef Šural, který od začátku sezony neukázal jediný důvod, proč by měl hrát od 1. minuty. Nicméně je pravděpodobnější, že trenér Ščasný vyřadí spíše Pulkraba.

SK Slavia Praha

Slávisté udělají v obraně hned 2 změny. Po karetním trestu se jim vrací dvojice Ngadeu – Bořil, kterým uvolní své místo Deli se Zeleným. V současné formě obrany Slavie ale tyto změny v sestavě nejsou příliš relevantní.

V záložní řadě není jediný důvod pro změnu. Záloha, ve které nastupuje jeden z nejlepších hráčů Fortuna ligy Miroslav Stoch, šlape jak hodinky. Slavia navíc na střídačce nemá adekvátní náhradu za hráče na těchto postech.

Největší otázka základní sestavy hostujícího týmu visí nad postem hrotového útočníka. Na tom momentálně nastupuje mladíček Matoušek, který se ve Slavii aklimatizoval výborně. Po uzdravení se ale vrací Milan Škoda. Nastoupí v základu proti Spartě?

Pravděpodobné sestavy:

Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Costa, Civić – Stanciu, Frýdek, Kanga, Vatajelu – Šural, Tetteh

Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Hušbauer, Souček – Stoch, Baluta, Olayinka – Matoušek

Reklama

Oblíbené