Spojte se s námi


Premier League

Preview: Prodlouží Liverpool neporazitelnost? Proti bude londýnský Arsenal

Publikováno

dne

Dosud neporažený Liverpool čeká v dnešním utkání velká výzva. Pojede totiž do Londýna na Emirates Stadium, který je domovským stánkem Arsenalu. Ten po špatném startu Premier League zažívá velkou formu, díky který je jen o dvě příčky za svým soupeřem. Kdo ovládne zápas kola?

Zdroj: Twitter.com/Arsenal

Domácí Arsenal do minulého kola zvítězil v 11 utkáních v řadě. Tentokrát se ale utká s Liverpoolem, se kterým nemá příliš lichotivou bilanci. V posledních 6 utkáních nedokázal ani jednou zvítězit a tak bude chtít tuto sérii přerušit. Ovšem s formou, kterou tým trenéra Emeryho disponuje, se šance londýnského celku zvyšují.

Arsenal se momentálně nachází na 4. příčce a v jejich zápasech padá v průměru 3,7 gólů na zápas. Ovšem v prvních poločasech není příliš silný. Ani jednou nevyhrával v prvním poločase.

Ani Liverpool ale nemá špatnou formu. Z 10 utkání v osmi zvítězil a drží tak ligovou neporazitelnost. To je nejlepší start do Premier League od sezóny 2008/09. V posledním utkání s Cardiffem Liverpool zvítězil 4:1 a drží se na druhé příčce za Manchesterem City, který vede ligu díky lepšímu skóre.

Důležitým hráčem v utkání může být Roberto Firmino, který v posledních 5 vzájemných zápasech vstřelil 5 branek. Vzájemné zápasy sice nehovoří pro domácí tým, ovšem v domácím prostředí Arsenal zvítězil čtrnáctkrát z posledních 16 zápasů.

Dle mého Arsenal dokáže využít domácího prostředí a udělí tak Liverpoolu první porážku v sezoně.

Tip Ruik Football: Výhra domácích v kurzu 3,8

Arsenal FC vs. Liverpool FC

Sobota, 18:30, Emirates Stadium

Pravděpodobné sestavy:

Arsenal: Leno; Lichtsteiner, Holding, Mustafi, Xhaka; Torreira, Ramsey; Iwobi, Ozil, Aubameyang; Lacazette

Liverpool: Alisson; Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

Reklama

Oblíbené