Spojte se s námi


Hokej

Extraliga s nadhledem: Věřte nevěřte, Verva první! Kladno do play-off?

Tipsport Extraliga má za sebou první vydatnou porci zápasů, odehráno je téměř devět kompletních kol. Největším překvapením je bez debat zatím Litvínov, zatímco na opačné straně tabulky šokují Vítkovice. Právě tam začneme náš rychlý přehled napříč extraligovou tabulkou.

Publikováno

dne

Tipsport Extraliga má za sebou první vydatnou porci zápasů, odehráno je téměř devět kompletních kol. Největším překvapením je bez debat zatím Litvínov, zatímco na opačné straně tabulky šokují Vítkovice. Právě tam začneme náš rychlý přehled napříč extraligovou tabulkou.

14. HC Vítkovice Ridera

Po loňském tažení je to zatím suverénně největší propadák extraligy. První třetinu prvního kola prohrála Ridera s Energií 0:4. Od té doby, kromě občasných záblesků, Vítkovice vůbec nic nevytvořily. Jedno pozitivum tam přece jen ale je. Níž už spadnout v tabulce nejde.

13. HC Škoda Plzeň

Dalo se očekávat, že to bude pro Plzeň těžká sezona. Když v prvním kole vyprášili Indiáni třinecké šampiony, zdálo se, že všechny předpoklady můžeme smést ze stolu. Pak ale přišla tvrdá realita a šest porážek v řadě. Ještě, že jsou tu letos ty Vítkovice. Na nich si Plzeň částečně spravila chuť alespoň fotbalovým výsledkem 1:0.

12. Rytíři Kladno

Znáte to. Když hledáte v tabulce Kladno, jste zvyklí rolovat obrazovku až na úplný konec. Jenže ejhle! Kladno už není poslední. Tedy, pořád je to začátek ligy a pouze o jeden bod, ale i tak je to na Kladně značný posun vzhůru. Vždyť tahle pozice při současném systému extraligy stačí i na play-off.

11. BK Mladá Boleslav

Čekali jsme, jestli Mladá Boleslav něčím překvapí, zatím však nepřekvapila vůbec v ničem. Stále je to ta stejná střelecká bída jako v posledních dvou letech. Jediné co funguje jsou přesilovky. Tam bruslaři nastříleli 12 branek z celkových 22. V tomto ohledu jsou nejlepší v lize. Všechno ostatní je čistá křeč.

10. HC Olomouc

Taková ta dlouholetá klasika. Olomouc se nejspíš bude držet někde kolem spodních postupových příček do předkola. Svým nepříjemným hokejem bude zatápět i největším favoritům, ale zázraky nečekejte.

O největší rozruch se letos stará opět generální manažer klubu Erik Fürst, jenž opět vetoval sudího Romana Mrkvu. A to nejlepší nakonec. Využití přesilovek – 3,03 procenta. To bolí.

9. HC Kometa Brno

Loni byly výkony Komety jako na houpačce, letos se v Brně houpou vesele dál. Po tragickém začátku přišlo výrazné zlepšení, po odchodu trenéra Patrika Martince začala Kometa sbírat body. Poslední informace šéfa Libora Zábranského je, že stále hledá nového trenéra. Seznam dobrovolníků ale nejspíš příliš velký nebude. Nikdo nechce jít trénovat jenom na půl roku.

8. HC Energie Karlovy Vary

Na začátku sezony si udělala Energie u fanoušků očko, pak se tak nějak vrátila do svého zaběhlého průměru. Po osmi zápasech stále platí, že největším trumfem bude v Karlových Varech brankář Dominik Furch. Zatím ale není důvod Západočechy vyloženě chválit. Ale ani zatracovat.

7. Bílí Tygři Liberec

Po těžkém začátku se družina Filipa Pešána postupně zvedá. Je to boj, většinu zápasů vyhrává Liberec o jednu branku. Až na ten poslední případ, kdy v O2 aréně roztrhali Bílí Tygři Spartu nečekaně 4:1. Po čtvrtém kole jsme jim příliš nevěřili. Teď si získávají zpátky potřebný respekt.

6. Mountfield HK

Mountfield nás zatím ničím nepřekvapil, ale ani ničím nezklamal. Maximálně tím, že nedokázal vyprodat derby s Dynamem. Má na kontě hodně vyrovnaných zápasů, čtyřikrát se muselo prodlužovat.

Nejvíce však z tématu jménem „Hradec Králové“ stejně čekáme na rozuzlení dopingové aféry. Ta může ještě zajímavě zamíchat kartami. Slíbený termín už totiž dosahuje hraničních parametrů.

5. Banes Motor České Budějovice

Překvapení nebo ne? Vlastně, těžko říct. Motor se zatím prezentuje velmi sympaticky. Poslední dva zápasy České Budějovice sice ztratily, ale na jihu Čech bude převládat spíš spokojenost. Hlavně taky s tím, že už to nestojí jen na dvojici Gulaš – Pech. Protože, dámy a pánové, Adam Kubík má za 9 zápasů, 9 bodů (6+3). Kvalitní posila.

4. HC Oceláři Třinec

Jak to ten Třinec dělá? Máte pocit, že hrají podprůměr, že se z mistrovského kádru lehce vytrácí nadšení. Ale když je třeba opravdu zabrat, tak Oceláři zaberou. Můžeme hovořit o profesorském hokeji a podobně. Čtvrté místo je ale na základní část takový třinecký standard.

3. HC Sparta Praha

Na to, že hraje Sparta zatím převážně doma (šest z osmi zápasů), tak z toho mohli Pražané vyždímat ještě o něco víc. Nejvíce kazí celkový dojem poslední porážka s Libercem 1:4. Aby to bylo srozumitelné – čekáte, že se bude Sparta prát o úplné čelo tabulky. K tomu momentálně schází čtyři body. Ale asi žádný stres. Už jsme viděli od Sparty horší začátky.

2. HC Verva Litvínov

Moderátor legendárního pořadu Věřte nevěřte Jonathan Frakes by řekl: „Verva se nacházela po osmém kole na děleném prvním místě tabulky. Co myslíte. Je to pravda? Nebo vás tady jen taháme za nos?“ A na konci pořadu by zaznělo: „Ano, to se skutečně stalo.” Do konce pořadu s názvem „základní část“ však chybí ještě příliš velká porce zápasů. Litvínov ale zatím baví.

1. HC Dynamo Pardubice

Se sílou pardubického kádru by bylo překvapením, kdyby na konci dnešního článku figuroval jiný celek. Tahle základní část bude pro Dynamo letos jen dlouhodobým tréninkem před play-off. Pro ostatní týmy zase motivací porazit toho nejlepšího. Dynamo je zkrátka suverénní. A suverénní taky bude i nadále.

Zdroj: Tipsport Extraliga

Reklama

Oblíbené