Spojte se s námi


Fotbal

O čem se špitá v Premier League: Arsenal zase o level výš, Brighton si na Evropu teprve zvyká

Britské ostrovy stále žijí výhrou Arsenalu nad Manchesterem City a ani 15. díl týdenní rubriky, v níž rozebíráme zajímavosti ze světa anglického fotbalu, zápas kola neopomene. Vedle toho se budeme věnovat Brightonu a pásmu sestupu.

Publikováno

dne

Britské ostrovy stále žijí výhrou Arsenalu nad Manchesterem City a ani 15. díl týdenní rubriky, v níž rozebíráme zajímavosti ze světa anglického fotbalu, zápas kola neopomene. Vedle toho se budeme věnovat Brightonu a pásmu sestupu.

Arsenal o level výš

Šlágr kola na Emirates urvali v závěrečných minutách pro sebe Gunners. Arsenal prolomil sérii 12 ligových proher proti Citizens v řadě, svého rivala přeskočil v tabulce, hlavně si ale konečně dokázal, že ve vzájemných zápasech může bodovat.

Pokud něco loni Gunners stálo titul, rozhodně to byly takticky nezvládnuté vzájemné zápasy. Doma byl Arsenal asi i lepší, ale udělal tři chyby, které tým kvalit Citizens využil. Tentokrát fotbalové šachy vyhrál jednoznačně Mikel Arteta.

Jednoznačně v tom smyslu, že soupeře nepustil do žádné gólové šance, zároveň jeho čtyři náhradníci udělali gólovou akci. A Citizens zatím opravdu nejsou tak silní. Dvě ligová kola v řadě prohráli poprvé od prosince 2018.

Nováčci a skoronováčci dolů

Až překvapivě se zatím trápí nováčci. Od Sheffieldu a Lutonu se boj o přežití očekával, ve spodní čtyřce však najdeme i Burnley. Společnost trojici postupivším dělá Bournemouth, jenž se po odchodu trenéra Garyho O’Neila trápí.

Zatímco loni nesestoupil žádný z nováčků, letos to zatím vypadá na boj všech tří plus Bournemouthu. Burnley kádrem má na zlepšení, to stejné však i Bournemouth. Nottingham sbírá za horší výkony alespoň remízy. A Everton? Ten to jako obvykle nějak ukope.

Příliš rotací Brightonu

Ze startu sezóny chvála, nyní již tolik ne. Brighton zbytečně přichází o body, což jde i za Robertem de Zerbim. Rotuje gólmany, ti pak dělají chyby. Na stopera vrací Adama Webstera jemuž kombinační styl fotbalu nesedí.

Celkově je rotací i přes anglické týdny až moc. Když sedí Pascal Gross, záloha je poloviční. Absence Mitomy je též extrémně znát, někteří hráči prostě nemohou sedět. De Zerbi je skvělý trenér, evropské poháry ho však opět něco naučí.

Zdroj: Premier League

Reklama

Oblíbené