Spojte se s námi


Chance Liga

Resuscitace ve Spartě! Nadějný hráč se snad začal konečně probouzet k životu. Má z něj být opora

V Evropské lize zklamal, v minulém ligovém kole naopak zazářil. Jako den a noc byly poslední dva výkony sparťanského mladíka. Nasměřuje jej trenér Letenských Brian Priske konečně tím správným směrem?

Publikováno

dne

V Evropské lize zklamal, v minulém ligovém kole naopak zazářil. Jako den a noc byly poslední dva výkony sparťanského mladíka. Nasměřuje jej trenér Letenských Brian Priske konečně tím správným směrem?

Adam Karabec se dostal jako střídající hráč na trávník v důležitém zápase na horké půdě Betisu Sevilla, v závěru měl na hlavě gól, ale šanci neproměnil a Sparta prohrála po slibném výkonu 1:2.

Kdekdo by po tomto Karabce odepsal, kouč sparťanského mančaftu Priske ovšem udělal pravý opak. Poslal totiž svého svěřence do zápasu s Hradcem Králové na hřiště hned od úvodních minut.

A co udělal Karabec? Odvděčil se mu za tou měrou více než vrchovatou. Hradec sestřelil mladý ofenzivní záložník dvěma góly a ukázal, že jeho potenciál je veliký. Jen toho správně využít.

Karabcovi je stále teprve dvacet let, přesto je mnohými fanoušky Sparty již poněkud zatracován coby věčný talent. Pravdou je, že tento fotbalista je součástí A-týmu už od sezony 2019/2020.

Druhý Hložek z Karabce asi nebude, ve Spartě by ale mohl (a měl) růst

Tehdy byl pokládán za srovnatelný talent, jakým je Adam Hložek. Zatímco Hložek ale nyní hraje německou Bundesligu v dresu Bayeru Leverkusen, s nímž působí i v Lize mistrů, Karabec je stále ve Spartě.

Což o to, na tom by ještě rozhodně nebylo nic špatného. Jenže Karabec ve Spartě spíše paběrkuje a sbírá minuty. Letos by se to mohlo zlomit, po pěti odehraných zápasech má na kontě tři góly.

Konečně tak začíná být produktivní. Právě nedostatečná efektivita v zakončení byla Karabcovi často vyčítána. Zavře po gólových hodech na půdě Hradce Králové ústa škarohlídům, nebo půjde jen o ojedinělé záblesky geniality?

Uvidíme. Jisté je, že v dalších utkáních by Karabec mohl dostávat na hřišti více prostoru. A třeba se v této sezoně konečně stane klíčovým hráčem Sparty. Nakročeno k tomu po posledním výkonu rozhodně má.

Zdroj: AC Sparta Praha, Livesport

Reklama

Oblíbené