Spojte se s námi


Chance Liga

Zápas, které budí emoce! Co přinesl bezbrankový první poločas derby pražských „S“?

Je to jednoznačně šlágr kola, zápas, na kterém mohou oči nechat fanoušci po celé České republice. Žádného gólu se však příznivci Slavie ani Sparty v prvním poločase nedočkali, co tedy prvních 45 minut přineslo?

Publikováno

dne

Je to jednoznačně šlágr kola, zápas, na kterém mohou oči nechat fanoušci po celé České republice. Žádného gólu se však příznivci Slavie ani Sparty v prvním poločase nedočkali, co tedy prvních 45 minut přineslo?

Ukázková vyrovnaná bitva – přesně takto lze interpretovat první poločas nedělního derby mezi Slavií a Spartou. Přestože úvodní půle zatím góly nenabídla, fanoušci v Edenu vidí atraktivní fotbal.

Prvních 45 minut se hrálo ve velkém tempo, ani jeden z týmů si však nevytvořil žádnou výraznou gólovou příležitost, jež by skutečně snesla gólové parametry.

Na straně Slavie je zatím hodně aktivní Ivan Schranz, výrazně je vidět také Christos Zafeiris nebo Jan Bořil, který se na svými náběhy pochopitelně snaží podporovat ofenzivní akce Slavie.

Na straně Sparty je to nová posila Angelo Preciado, Jan Kuchta, Victor Olatunji nebo kapitán Ladislav Krejčí. Veljko Birmančevič zatím svými centry nikterak výrazně bránu soupeře neohrozil. A rovněž Qazim Laci doposud pro své spoluhráče nepřipravil žádnou finální přihrávku.

Největší šanci zápasu zatím fanoušci v Edenu viděli ve 35. minutě, když se tváří v tvář Peteru Vindahlovi ocitl Schranz. Slovenský útočník proti gólmanovi Sparty ale neuspěl, pro Slavii ale vybojoval alespoň rohový kop.

Rozhodčí Ladislav Szikszay musel v první půli pochopitelně taky krotit emoce. Tu první udělil Preciadovi za tvrdý zákrok na Lukáše Provoda.

Tu druhou inkasoval Olatunji, tedy další Sparťan, ve 31. minutě. A to za údajný úder do obličeje jednomu ze slávistických hráčů. Nutno ale podotknout, že kontakt to byl minimální a je otázkou, zda to skutečně bylo na žlutou kartu.

Pohledem do statistik, držení míče zatím hovoří ve prospěch Slavie (59 ku 41 procentům), sešívání rovněž vedou i na střely (7:4). Na góly si tedy zatím musíme počkat, derby pražských „S“ zatím nabízí taktickou bitvu.

Zdroj: Fortuna liga, O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené