Spojte se s námi


Premier League

Výsledková mizérie Newcastlu pokračuje! Straky podlehly Brightonu 0-1 na domácím hřišti a krize nekončí

Publikováno

dne

Newcastle selhal i v dalším ligovém utkání. Tentokráte doma proti Brightonu, když nedokázal potvrdit roli papírového favorita. V zápase sice byl lepším i aktivnějším týmem, ale nedokázal ani vstřelit gól, zatímco Brighton šťastně skóroval a díky tomu si domů veze tři body za výhru 1-0.

V první půli byl aktivnějším celkem Newcastle, jak střelecky, tak herně. Už v 6. minutě se po chybě obrany dostal do šance Ayoze Pérez, ale jeho střelu brankář Brightonu skvěle vyrazil. Poté následoval především boj o střed hřiště bez nějakých větších šancí.

Až ve 29. minutě pak skóroval Brighton, když Biram Kayal šťastně tečoval střelu, která mířila do středu brány a Dúbravka by ji nejspíš měl. Ale Kayal tečoval tak dobře, že střela změnila směr a slovenský gólman nestačil reagovat, takže šel Brighton do vedení 1-0.

Po inkasované brance Newcastle svou aktivitu zvýšil, snažil se více střílet a zakončovat. Ale to k ničemu moc nevedlo. Až ve 44. minutě se do zakončení v šestnáctce dostal Jonjo Shelvey a vypálil, jeho střelu však gólman Brightonu skvěle vyrazil, ale pouze na hlavu Muta, který však nedokázal míč usměrnit do sítě. Ještě ve 45. minutě pak pálil Kenedy z hranice velkého vápna, ale těsně bránu minul. Celkově po první půli vedl Newcastle na střely 13-4, na střely na branku to bylo 2-1 ve prospěch Newcastle a držení míče měli domácí 66%. Herní převaha tedy byla zjevná, ale zakončení a efektivita zkrátka skřípala.

Do druhého dějství pak Newcastle vstoupil opět s jasným cílem – srovnat stav utkání. A hned ve 46. minutě se musel gólman hostí činit, když ze střední vzdálenosti vypálil dělovku Jonjo Shelvey a mířil k pravé tyči, aleRyan předvedl skvělý zákrok. Po několikaminutovém tlaku na půli Brightonu se dostal po centru do zakončení hlavou Ritchie, ale jeho hlavička postrádala razanci. O dvě minuty později ale na druhé straně zahrozil March, jehož střela zpoza vápna ale skončila nad bránou.

Pak ale zase domácí Newcastle svého soupeře zatlačil a v 58. minutě se dostal do dobré šance Ritchie v šestnáctce, ale přestřelil bránu. Čtyři minuty nato zakončoval Kenedy rabonou, ale míč letěl vysoko nad bránu. V 65. minutě zase hlavičkoval ve vápna Brightonu Fernandez, ale taktéž netrefil zařízení. V 77. minutě z přímého kopu skvěle vypálil Jonjo Shelvey, ale gólman Brightonu si poradil a střelu skvěle vyrazil. O dvě minuty později zase pálil do horního pravého rohu Kenedy, ale opět to byl Mathew Ryan, kdo si připsal další dobrý zákrok. Poté až v 91. minutě měl obří šanci Brighton, když šel proti Dúbravkovi sám Bissouma, ale bránu vůbec netrefil.

Více se v zápase nestalo. Od nějaké 80. minuty už působil Newcastle naprosto rezignovaně. Nicméně v zápase byl lepší, ale rozhodně měl více smůly. Měl více střel (26-7), více střel na bránu (6-1) a více míč na kopačkách (68-32%), přesto herní převahy nedokázal využít a díky prohře 0-1 se dostává na poslední místo v tabulce, což rozhodně není něco, s čím by někdo v Newcastlu mohl být spokojen.

Newcastle 0 – 1 Brighton

Sestavy:

Newcastle: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), Fernandez, Dummett – Shelvey, Diame – Kenedy, Pérez, Ritchie – Muto (74. Joselu)

Brighton: Ryan – Bong, Dunk, Duffy, Saltor (C) (68.Bernardo) – Kayal, Stephens – Izquierdo (80. Bissouma), March, Jahanbakhsh – Murray (16. Locadia)

Reklama

Oblíbené