Spojte se s námi


Premier League

Maguire sedící na nafukovacím jednorožci jakožto anglická bankovka? Fanoušci už sepisují petici!

Publikováno

dne

Že mají Angličané zvláštní smysl pro humor, to je asi celosvětově známé. Nyní to však zkoušejí dovést na novou úroveň. Během Mistrovství světa si jejich srdce získal obránce Harry Maguire, který působí v Leicesteru. Aby ne, podával skvělé výkony. Nyní si to však vybírá svou daň v podobě neobvyklé kampaně.

Jak již bylo psáno, Harry Maguire si během Mistrovství světa naprosto získal srdce většiny anglických fanoušků. Víceméně se to dá říci o většině hráčích, co na šampionátu hráli za Anglii, ale Maguire svými výkony překvapil asi nejvíce a proto se nyní dočkal více než zajímavé „odměny“.

V anglickém národním týmu vládla neskutečná pohoda během celého MS. Angličané se tím chlubili v médiích, všude o tom mluvili a všude se o tom tedy i psalo. A dokonce to bylo i perfektně zdokumentováno, když hráči mezi jednotlivými zápasy byli v bazénu a v nich měli nafukovací jednorožce, na nichž si v poklidu a s radostí seděli.

Zdroj: dailymail.co.uk

Na twitterovém účtu pod jménem Jonny Sharples se pak objevila z této bazénové zábavy dobrá fotomontáž. Padesátilibrová bankovka a ní byl právě Harry Maguire na jednorožci. Zprvu to vypadalo jako vtip. Nicméně teď už se internetem a sociálními sítěmi šíří petice, aby takováto bankovka opravdu vznikla. Petici prozatím podepsalo okolo 10 000 lidí.

Aby byl vůbec tento návrh, který petice předkládá, projednán v parlamentu, musí získat 100 000 podpisů. Navíc v cestě stojí překážka, že Anglická národní banka jen tak nevytiskne bankovku s někým, kdo stále žije. Pouze v případě nějaké výjimky. Každopádně se nyní vede i jakási kampaň, aby na bankovce byla známá bývalá premiérka, Margaret Thatcher.

Nicméně jako v případě kampaně za tvář Margaret Thatcher na této bankovce, si stejně tak i Jonny Sharples za tímto nápadem stojí a myšlenka má své stoupence. Je zajímavé, že Jonny byl včera i v BBC 5 Live Sport diskutovat o tom, proč by měl jeho návrh bankovky být opravdu uznaný a proč je to lepší, než třeba právě Margaret Thatcher.

Zdroj: goal.com

O této události samozřejmě ví i samotný Harry Maguire. Ten však na otázku, co si o tom myslí, pouze zmínil, že to nehodlá komentovat. Bylo by však vcelku kuriózní a vtipné, kdyby tato bankovka opravdu vešla v platnost. Kdoví, jak celá tato vtipná událost dopadne.

Kdyby však někdo chtěl petici podpořit, může zde.

Reklama

Oblíbené