Spojte se s námi


Fotbal

10 nejlepších hráčů Premier League pro sezonu 2023/24 dle serveru 90min

Fotbalový server 90min zveřejnil poslední část žebříčku Top 100 hráčů Premier League na sezonu 2023/24. Ve finální desítce však nenajdeme jediného brankáře či dokonce obránce. Harry Kane už je navíc ze hry, když posílil Bayern Mnichov.

Publikováno

dne

Fotbalový server 90min zveřejnil poslední část žebříčku Top 100 hráčů Premier League na sezonu 2023/24. Ve finální desítce však nenajdeme jediného brankáře či dokonce obránce. Harry Kane už je navíc ze hry, když posílil Bayern Mnichov.

10. místo – Alisson

Pro Liverpool byla minulá sezona nepodařená, když se tým nekvalifikoval do Ligy mistrů a bude muset skousnout Evropskou ligu. Reds měli především na začátku sezony velké problémy, když nefungovalo skoro nic.

V celém týmu jsme mohli najít pouze dvě pozitiva: Alissona a Mohameda Salaha, kteří svůj tým drželi nad vodou. Brazilský brankář v několika těžkých zápasech podržel Liverpool a především jemu mohou fanoušci děkovat alespoň na Evropskou ligu.

9. místo – Bruno Fernandes

Od svého příchodu z Portugalska ukazuje, jak je důležitý. Možná nemá tolik asistencí jako například Kevin de Bruyne, ale pro svůj tým má, co se kreativity týče, stejnou cenu.

Šikovný záložník sice zažil gólovější roky v Anglii, ale slabších 14 gólů za sezonu je dáno především nízkou produktivitou Red Devils. V této sezoně bude opět na Fernandesovi, aby svým spoluhráčům připravoval šance.

8. místo – Martin Odegaard

Po příchodu z Realu Madrid ihned zapadl do základní sestavy. Navíc se stal kapitánem a to je mu teprve 24 let. Góly a asistencemi táhl Arsenal za titulem, který na poslední chvíli neklapl. Především on a Bukayo Saka stojí za tak skvělou sezonou Gunners.

Na tom, jaké výkony bude Norský šikula podávat, závisí celá sezona Arsenalu.

7. místo – Bukayo Saka

Ještě o místo před Odegaardem skončil již zmíněný Saka. Neproměněná penalta ve finále Eura 2021 jako by ho nakopla a od té doby jen a jen stoupá. Penalt se nebojí, v Community Shield nám to dal jasně najevo. Letos může mířit ještě výš, když se může zařadit k nejlepším hráčům ligy.

6. místo – Marcus Rashford

Po Fernandesovi klíčový hráč červené části Manchesteru. Díky jeho úchvatné formě po mistrovství světa v Kataru vystřelili Red Devils na pozice zaručující Ligu mistrů. Právě jemu mohou všichni děkovat za výhru v Carabao Cupu. Jestli si sedne s Rasmusem Hojlundem jako kdysi s Anthony Martialem, může soupeřům pořádně zavařit v boji o titul.

5. místo – Mohamed Salah

19 gólů a 12 asistencí v Premier League za minulou sezonu. V trápícím se Liverpoolu vynikal. Nebýt jeho, tým z Anfieldu by skončil v polovině tabulky jako Chelsea. Jestli se na jeho výkonnost napojí celý tým, Liverpool bude opět strašit soupeře.

4. místo – Rodri

Muž, bez kterého by Pep Guardiola po nocích nejspíš nespal. Dodává týmů vyváženost mezi útokem a obranou. Dokáže střílet důležité góly jako například ve finále Ligy mistrů. Jeho přínos pro hru Citizens se nedá popsat slovy. V poslední desítce žebříčku je jediným defenzivním hráčem mezi útočnými esy.

3. místo – Harry Kane

V době, kdy žebříček vznikal, byl Harry Kane ještě v Tottenhamu. Teď už všichni víme, že přestoupil do Bayernu Mnichov. Svými góly několik let táhl Spurs. Loni to však stačilo na pouhé 8. místo. Kdo po něm převezme střelecké žezlo v týmu? Na to je zvědavý celý fotbalový svět.

2. místo – Kevin de Bruyne

Dvorní nahrávač Erlinga Haalanda, klíčová postava pro hru Manchesteru City. Několik let v kuse ukazuje, že je nejlepším ofenzivním záložníkem na světě. Hraje s lehkostí, téměř nekazí. V Community Shield bylo vidět, že týmu chybí.

1. místo – Erling Haaland

Na vrcholu seznamu jméno norského kanonýra nejspíš nikoho nepřekvapí. V některých zápasech sice skoro nepotkal balon, ale když ho potkal v soupeřově vápně, skóroval.

Překonal dlouholetý rekord Premier League v počtu vstřelených gólů za sezonu. Může jich dát ještě víc? Samozřejmě, 36 gólů před ním rozhodně není v bezpečí. Hned na úvod se trefil dvakrát.

Zdroj: 90 min football

Reklama

Oblíbené