Spojte se s námi


Chance Liga

Vindahl: Sparta je největší klub v Česku. Chci vyhrát titul a postoupit do Ligy mistrů

Novým brankářem Sparty se stal Peter Vindahl. Všichni fanoušci očekávali návrat Matěje Kováře, ten se však nekoná a tak překvapivě dorazil dánský gólman.

Publikováno

dne

Novým brankářem Sparty se stal Peter Vindahl. Všichni fanoušci očekávali návrat Matěje Kováře, ten se však nekoná a tak překvapivě dorazil dánský gólman.

Když loni Matěj Kovář přicházel do Sparty, většina lidí si klepala na čelo. Už pátý gólman na soupisce? Začátek navíc neměl ideální, byl tak hodně podceňovaný.

Nakonec ale po pár letech vyřešil sparťanskou otázku s gólmany a velkou měrou přispěl k titulu. V létě se vrátil do Manchesteru United, který za něj však žádal víc, než byla Sparta ochotná dát.

A sportovní ředitel Tomáš Rosický tak musel hledat jinde. Nového brankáře našel v Nizozemsku, z Alkmaaru dorazil na hostování z opcí 25letý Peter Vindahl.

„Sparta je velký klub, určitě ten největší v Česku. Je to pro mě velký den a jsem opravdu hrdý, že tu jsem. Těším se, že dokážeme velké věci,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Vindahl.

Za áčko Alkmaaru odchytal Vindahl jednu sezónu, v minulém ročníku ale trávil zápasy jen na lavičce, v zimě tak odešel na hostování do německého druholigového Norimberku. Proti Spartě už tak chytal v přátelském utkání na Letné na konci ledna.

„Na prvním místě je pro mě vždy týmový úspěch. Věřím, že jako tým dosáhneme velkých věcí. Chci být členem týmu, který vyhraje titul a postoupí do Ligy mistrů,“ říká sebevědomě Vindahl.

Pro dánského brankáře bude jistě speciální předkolo Ligy mistrů, kde se na 99 % utká s dánským mistrem, Kodaní. Bude zajímavé sledovat, jestli nedostane Vorel šanci ještě o víkendu ve Zlíně, nebo jestli Vindahl už nastoupí rovnou od začátku.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené