Spojte se s námi


Chance Liga

Gomez: Sparta je klub zvyklý vyhrávat trofeje. Můžu pomoct svou silou a rychlostí

Nejčerstvější posilou pražské Sparty se stal 21letý James Gomez. Stoper původem z Gambije dorazil z dánského AC Horsens. Jaká jsou jeho první slova po příchodu na Letnou?

Publikováno

dne

Nejčerstvější posilou pražské Sparty se stal 21letý James Gomez. Stoper původem z Gambije dorazil z dánského AC Horsens. Jaká jsou jeho první slova po příchodu na Letnou?

Dlouho sparťanští fanoušci bědovali, že klub nepřivádí žádné posily. Do začátku tohoto týdne přišel jen Veljko Birmančevič, Michal Ševčík a Jakub Surovčík. To bylo na boje o Ligu mistrů skutečně málo.

Týden před začátkem ligy tak do toho vedení pořádně šláplo. V pondělí dorazil z Liberce Victor Olatunji, ve středu jej následoval James Gomez.

21letý stoper má za sebou 80 utkání v dánském Horsens, navíc nasbíral 14 startů za gambijskou reprezentaci.

„Od začátku jsem o jiném klubu ani neuvažoval. Měl jsem v hlavě jen Spartu a to už nějakou dobu. Je to klub, který je zvyklý vyhrávat trofeje a to je přesně to, co potřebuju. Jsem tady, abych pomohl klubu co nejvíc to bude možné vyhrávat trofeje,“ uvedl Gomez v prvním rozhovoru pro klubový web.

„Je to hráč s fyzickými předpoklady, který má schopnost konstruktivně založit útočnou fázi. Vidíme v něm potenciál, který chceme rozvíjet,“ uvedl při jeho představení sportovní ředitel Tomáš Rosický.

A jak by Gomez popsal sám sebe? „Řekl bych, že mám sílu pomoct týmu. Jsem fyzicky silný a celkem rychlý. To jsou věci, kterými můžu týmu prospět,“ myslí si Gambijský stoper.

Na stoperu jej čeká konkurence v podobě Martina Vitíka, Asgera Sørensena, Filipa Panáka a kapitána Ladislava Krejčího. Bude zajímavé sledovat, jestli se prosadí do základní sestavy.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené