Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia v generálce remizovala s týmem třetí německé ligy, prosadil se Schranz

Už příští týden odstartuje nová sezona Fortuna ligy. Slavia jako generálku zvolila přípravný zápas proti Drážďanům, které jsou účastníkem třetí nejvyšší německé soutěže. Úřadující český vicemistr nakonec remizoval 1:1, když v závěru zařídil vyrovnání Ivan Schranz.

Publikováno

dne

Už příští týden odstartuje nová sezona Fortuna ligy. Slavia jako generálku zvolila přípravný zápas proti Drážďanům, které jsou účastníkem třetí nejvyšší německé soutěže. Úřadující český vicemistr nakonec remizoval 1:1, když v závěru zařídil vyrovnání Ivan Schranz.

Utkání mělo na poměry nesoutěžního duelu výbornou atmosféru. Pražský klub připravil pro fanoušky bohatý předzápasový program včetně představení dresů pro nadcházející ročník. Samotné střetnutí se odehrálo před zaplněnými tribunami Edenu, kam zavítalo i velké množství příznivců hostujícího celku.

Úvodní velkou šanci mělo Dynamo, když se na hranici vápna uvolnil a zajímavou střelu vyslal útočník Meissner. Brankář Ondřej Kolář tak musel po necelé čtvrthodině hry předvést první těžký zákrok.

Chvíli poté mohli na druhé straně skórovat domácí, jenže osamocený Jurečka mířil těsně vedle tyče brány Stefana Drljači. Přestože oba fanouškovské tábory neúnavně podporovaly své týmy, příliš mnoho dalších gólových příležitosti k vidění nebylo.

Do útočných akcí se dostávali fotbalisté Slavie i Drážďan. Sešívaní se však neprosadili ani z některých svých zajímavých pokusů v závěru poměrně vyrovnaného poločasu, a tak šla mužstva do šaten za bezbrankového stavu.

O přestávce se trenér Jindřich Trpišovský a také jeho protějšek Markus Anfang rozhodli vystřídat gólmany. Koláře nahradil Aleš Mandous, Drljaču Kevin Broll. Slávisté navíc změnili dresy, před druhou půlí oblékli novou venkovní sadu mentolové barvy doplněné zlatými prvky.

V 52. minutě trefil van Buren bližší tyč, když po rohovém kopu zakončoval zblízka, ale zároveň z velkého úhlu. O pět minut později Holeš neprostřelil drážďanskou obranu poté, co mu přihrávkou od brankové čáry naservíroval míč do středu pokutového území Jurásek.

63. minuta přinesla kompletní obměnu sestavy hráčů v poli v podání Pražanů. Ještě předtím proběhlo i dvojí střídání na straně Dynama. Dvacet minut před koncem pak byly oba týmy blízko vedení. Nejprve Chytil svojí přízemní střelou minul o kousek vzdálenější tyč, následně rovněž střídající Oehmichen nepřekonal Mandouse.

Zbylý průběh zápasu nabídl další střelecká zakončení a nakonec i góly. V 88. minutě se z vedení radovali Němci, Manuel Schäffler po rohu přesně hlavičkoval do brány Slavie. Ta ovšem dokázala hned odpovědět. Konečný výsledek 1:1 stanovil z rychlého útoku Ivan Schranz.

Červenobílí tedy letní přípravu po čtyřech výhrách ukončili remízovým utkáním. Předtím porazili polský Raków, izraelský tým Maccabi Haifa, slovenskou Podbrezovou a Queens Park Rangers z Anglie.

Zdroj: SK Slavia Praha, O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené