Spojte se s námi


Chance Liga

Sparta odstraní plot mezi kotlem a protilehlou, do nové sezóny to ale ještě nebude. Vykoupit se mohou i fanoušci se zákazem vstupu

Pražská Sparta si připravila novinky pro své fanoušky. Plot mezi kotlem a protilehlou tribunou působí pro fanoušky jako červený hadr na býka a dlouho bojují za jeho odstranění. Letenští k tomuto kroku sáhnou, avšak ne hned.

Publikováno

dne

Pražská Sparta si připravila novinky pro své fanoušky. Plot mezi kotlem a protilehlou tribunou působí pro fanoušky jako červený hadr na býka a dlouho bojují za jeho odstranění. Letenští k tomuto kroku sáhnou, avšak ne hned.

Minulá sezóna je pryč, devítileté sparťanské čekání na titul skončilo. Jenže letenští zároveň dobře ví, že to už je minulost a momentálně se musí připravovat na tu další.

A to nejen na hřišti, ale i v kancelářích a v hledišti. Co fanoušky dlouhodobě trápí, je plot mezi kotlem a ostatními tribunami. Nejenže to tak nějak „háže“ kotel do klece, ale zároveň to kazí i atmosféru a v neposlední řadě ztěžuje organizaci choreografií.

Na sociálních sítích fanoušci dlouho bojují za odstranění tohoto plotu, Sparta dlouho nijak nereagovala. Až teď si pro své příznivce připravila vyjádření.

„Klub připravuje kroky, které jsou nezbytné k odstranění plotu mezi ultras sektorem a protilehlou tribunou. Prakticky k tomu však nedojde před zahájením sezony. Z jakých důvodů? Nejedná se totiž pouze o fyzickou demontáž bariéry, ale například propočítání kapacit jednotlivých vchodů či úpravu bezpečnostních opatření (únikové východy, protipožární opatření, celková průchodnost stadionu, úprava kamerových systémů a další),“ informuje Sparta ve svém prohlášení na svém webu.

„Důležitou součástí příprav bude také komunikace mezi jednotlivými skupinami fanoušků. K finálnímu rozhodnutí o demontáži bariéry mezi kotlem a protilehlou tribunou by po vyhodnocení výše zmíněných vstupních dat mohlo dojít ještě v průběhu léta 2023, o čemž budeme fanoušky informovat,“ dodává letenský klub.

Hned několik členů kotle má v tuto chvíli zákaz na stadion, což byl důvod, proč kotel Sparty na jaře bojkotoval několik utkání a nechal svá místa prázdná. I pro tyto příznivce je tu druhá šance.

„Žádost o zařazení do programu mohou zasílat fanoušci s aktuálně platným (prvním) zákazem vstupu do 31. 12. 2023 a delším. Pro účast v programu musí být uhrazena smluvní pokuta. V případě kladného vyřízení žádosti a následného zařazení do programu absolvuje fanoušek se zákazem vstupu vzdělávací část nebo pracovně/dobrovolnickou činnost,“ píše Sparta.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené