Spojte se s námi


Hokej

Tohle je 14 nejlepších posil, jedna pro každý extraligový tým (2. část)

Ještě než se z plážových dek a koupališť přesuneme zpátky na zimní stadiony, musíme pořádně zmapovat situaci. Jaké nové či staronové tváře uvidíme v dalším ročníku Tipsport Extraligy? V první části jsme se zaměřili na týmy z dolní poloviny tabulky. Nyní se podíváme na celky, které si budou dělat na Masarykův pohár o něco větší zálusk.

Publikováno

dne

Ještě než se z plážových dek a koupališť přesuneme zpátky na zimní stadiony, musíme pořádně zmapovat situaci. Jaké nové či staronové tváře uvidíme v dalším ročníku Tipsport Extraligy? V první části jsme se zaměřili na týmy z dolní poloviny tabulky. Nyní se podíváme na celky, které si budou dělat na Masarykův pohár o něco větší zálusk.

Kometa Brno – Daniel Gazda
(Obránce, 25 let)

Kometa opět posiluje na všech postech, vybrat tu nejlepší posilu není vůbec jednoduché. Obzvlášť, když do Brna míří také čtyřnásobný šampion z Třince Tomáš Marcinko. I tak se ale budou nejspíš zraky fanoušků upínat nejvíce směrem k Danielu Gazdovi.

Forma perspektivního beka explodovala v sezoně 2021/2022 ve Zlíně, kde i přes prvoligovou účast vydržel následující sezonu. Bylo ale všem jasné, že pokud se Beranům sen o rychlý návrat do extraligy rozplyne, půjde Gazda o úroveň výš. Nyní může v ideálním hokejovém věku rozvinout naplno svůj potenciál v ambiciózním týmu.

Bílí Tygři Liberec – Ronald Knot
(Obránce, 28 let)

Návrat ztraceného syna, dali by se říct. Zase tolik zvučných jmen ještě Liberec nepředstavil, avšak návrat Ronalda Knota do obranných řad je více než vítaným krokem. Pod Ještěd se Knot vrací po dvou letech strávených v cizině.

Nejdříve z Liberce zamířil do KHL, konkrétně do Nižněkamsku, po začátku války pak šel zkusit štěstí do amerického Tucsonu Roadrunners hrající AHL. Nyní se však rozhodl pro návrat domů. V Liberci jej bezesporu přivítali s otevřenou náručí.

Sparta Praha – Filip Chlapík
(Útočník, 26 let)

Do hlavního města republiky se koná jeden velkolepý návrat. Po roce stráveném ve Švýcarsku se rozhodl z rodinných důvodů na rodnou půdu vrátit ultraproduktivní forward Filip Chlapík. V ročníku 2021/2022 vyhrál kanadské bodování extraligy.

Ani ve švýcarském Ambri-Piotta si nevedl špatně. V aktuálně možná druhé nejlepší lize světa se blýsknul 36 body za 24 gólů a 12 nahrávek. Ve svých 25 letech má ještě kdeco před sebou, navíc sebou táhne už zajímavé zkušenosti. Naváže ve Spartě na předloňskou finálovou sezonu?

Vítkovice Ridera – Stuart Percy
(Obránce, 30 let)

Loni silné Vítkovice budou letos opět silné, to je jasná věc. Už tak dobře organizovanou defenzívu vyztužil příchod kanadského obránce Stuarta Percyho. Ten v posledních dvou sezonách nastupoval za českobudějovický Motor, kde patřil k lídrům týmu.

Díky jeho kvalitám jeho cena během dvou let stoupla natolik, že se o něj přetahovaly i daleko movitější. Zájem hlásili třeba Oceláři, nakonec se však třicetiletý zkušený bek upsal Vítkovicím. A v Ostravě moc dobře vědí, co všechno s příchodem produktivního beka získali.

Dynamo Pardubice – Martin Kaut
(Útočník, 23 let)

Pardubického Dynamo vzhledem k síle kádru zase tolik posilovat nemusí, což se taky odráží na absolutní neaktivitě na přestupovém trhu. Jedno jablko si do bohaté sklizně ale přece jen ujmuli. Ze zámoří se vrací velmi talentovaný, navíc stále teprve třiadvacetiletý útočník Martin Kaut.

Od sezony 2018/2019 se snažil probít do prvního týmu Colorada Avalanche. Poté to zkoušel ještě v San Jose. Nedokázal se však naplno prosadit. Po letech snahy si tak jde zase užívat hokeje do Čech. I v nabitých Pardubicích by měl patřit mezi elitní hráče.

Mountfield HK – Patrik Bartošák
(Brankář, 30 let)

Hradec Králové opět velmi citlivě doplňují kádr, opět by měli disponovat velmi silným a vyrovnaným týmem. S šestice příchozích se budou zraky příznivců upínat nejvíce k Patriku Bartošákovi. Jeho kariéra je jako nekonečná horská dráha. Jednou je na vrcholu, pak zase padne na úplné dno.

Po nevydařeném angažmá u Ocelářů a následném vyhánění alkoholových démonů se stáhnul z tuzemské veřejnosti a vyrazil na sever. Tři sezony strávil ve finském Pelicans Lahti, odkud znovu nakukoval i do reprezentace. Jeho návrat do Česka bude pod velkým drobnohledem.

Oceláři Třinec – Richard Pánik
(Útočník, 32 let)

Slovenský reprezentant nabitý zkušenostmi ze zámoří se vrací tam, kde jeho velká kariéra dostala první reálné obrysy. Právě z Třince se totiž vydal za moře, kde strávil většinu své kariéry. V NHL vystřídal Toronto, Tampu Bay, Chicago, Arizonu, Washington, Detroit i New York Islanders.

O návratu k Ocelářům uvažoval už během loňské sezony, nakonec si ještě střihnul 19 zápasů ve švýcarské národní lize. Nyní už se hlásí opět v Třinci. Přesto kolem něj vyskakuje řada otazníků. Tím největším je, jestli dokáže i ve dvaatřiceti letech patřit k absolutním lídrům ofenzívy. V Třinci se to od něj minimálně očekává.

Zdroj: Tipsport Extraliga

Reklama

Oblíbené