Spojte se s námi


Hokej

Tohle je 14 nejlepších posil, jedna pro každý extraligový tým (1. část)

Tipsport Extraliga prozatím setrvává v letním spánku. Daleko větší souboje svádějí kluby v manažerských kancelářích, kde se snaží vyjednat pro svůj tým co nejzajímavější posily. Dva měsíce před startem soutěže se už budou soupisky měnit spíš sporadicky.

Publikováno

dne

Tipsport Extraliga prozatím setrvává v letním spánku. Daleko větší souboje svádějí kluby v manažerských kancelářích, kde se snaží vyjednat pro svůj tým co nejzajímavější posily. Dva měsíce před startem soutěže se už budou soupisky měnit spíš sporadicky, jinak jsou týmy víceméně hotové. Vybrali jsme nejzajímavější posilu z každého jednoho extraligového týmu.

V první části tohoto dvoudílného článku se podíváme na dolní polovinu extraligové tabulky. Nahlédneme na největší posily týmů, které by nejraději lehce či výrazně zlepšili svou reputaci z poslední sezony. A přesně tito borci jim mají k tomu pomoct.

Rytíři Kladno – Denis Kusý
(Útočník, 25 let)

Na první pohled se nejedná o žádnou přestupovou bombu, ovšem na poměry kladenských Rytířů může jít vcelku o hodně zajímavou posilu. Denis Kusý se ještě celkem nedávno objevil v extraligových Pardubicích. 

Poté, co ho Dynamo odložilo do první ligy, si to namířil na sever. Tam bodově explodoval. V druhé finské nejvyšší soutěži zaznamenal v 59 zápasech 58 bodů (27+31). Teď by svůj potenciál mohl naplnit opět v české nejvyšší soutěži. 

Motor ČB – Brant Harris
(Útočník, 33 let)

Cizinci jsou v posledních letech v Tipsport Extralize velmi žádaným zbožím. České Budějovice ulovily velmi zajímavou kanadskou posilu, která však v Kanadě už delší dobu nepůsobí. Od roku 2017 působí Brant Harris v Evropě. Nejdřív se prosadil v rakouském Salcburku, pak ve Švédsku.

Poslední dvě sezony vládnul produktivitě ve slovenské nejvyšší soutěži v dresu Slovanu Bratislava. Zkušený Kanaďan by měl přinést Motoru především zmíněnou produktivitu. V posledních třech sezonách si držel pravidelný průměr více než jednoho bodu na zápas.

Škoda Plzeň – Samuel Hlavaj
(Brankář, 22 let)

Říká se, že základem každého úspěchu je dobrý brankář. V Plzni o kvalitní maskované muže nouze tradičně není. A nebude ani po odchodu Miroslava Svobody do Finska. Indiáni ulovili mladou slovenskou naději, která zářila i na posledním světovém šampionátu.

Kolem Samuela Hlavaje krouží i zámořští skauti. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že talentovaného gólmana vyhrála minimálně pro příští sezonu hokejová Plzeň. Loni chytal Hlavaj za Slovan Bratislava.

Verva Litvínov – David Kaše
(Útočník, 26 let)

Litvínov zatím ohlásil pouhé tři posily. Tou jmenovitě největší se rozhodně jeví David Kaše. Otázkou je, jestli tomu tak skutečně bude. Poslední dvě sezony strávil Kaše na Spartě, kde se s očekávanou formou příliš nesetkal. Především loni byl hokejovou veřejností poměrně kritizován.

Jeho přestup tak v konečném důsledku není žádným velkým překvapením. Svým způsobem může šestadvacetiletému forvardovi pomoct. V Litvínově získá oproti nabitému kádru Sparty roli klíčového útočníka. Hokej hrát určitě nezapomněl. Uvidíme, jak se s tím popere. 

Mladá Boleslav – Juhamatti Aaltonen
(Útočník, 38 let)

Bruslaři opět patří po roce mezi nejaktivnější týmy na přestupovém trhu, tradičně nechybí ani nějaký ten zajímavý úlovek z ciziny. Tím nejzvučnějším se jeví finský útočník Juhamatti Aaltonen, který sebou do Mladé Boleslavi přináší bohatou škálu zkušeností.

Ve své sbírce má tři tituly z finské nejvyšší soutěže i několik startů na mistrovství světa, kde získal zlatou medaili. K tomu vybojoval bronz na olympijských hrách. Protože s 34 kanadskými body nepatřil loni mezi lídry produktivity finské ligy, v Mladé Boleslavi by měl patřit k hlavním tahounům týmu.

Energie KV – Dominik Frodl
(Brankář, 27 let)

Energie patří letos jednoznačně k výrazným hráčům co se shánění posil týče. Co jméno, to zajímavá postava. Z doposud šesti označených příchodů vybíráme jako nejzajímavější tu mezi tři tyče. Jasnou jedničkou v brankovišti by se měl stát Dominik Frodl.

Jedná se o brankáře, který svými kvalitami jednoznačně patří do branky jako muž číslo jedna. V nabitém pardubickém Dynamu měl však roli velmi složitou, s kolegou Romanem Willem soutěžil o tuhle pozici marně. Je to muž, na kterého se může tým spolehnout a v Karlových Varech to bude chtít jednoznačně dokázat.

HC Olomouc – Aron Chmielewski
(Útočník, 31 let)

Hanáci znovu (alespoň prozatím) žádné nečekané eso z rukávu nevytáhli. Všechny dosavadní posily tancují na hraně extraligy a Chance ligy, opět tak budou v Olomouci sázet především na týmového ducha. Z toho mála, co Kohouti přivedli, vybíráme Arona Chmielewskiho.

Ten bys spjat doposud výhradně s klubem třineckých Ocelářů. Nikdy nebyl ve Slezsku týmový lídr, ale když na něj v Třinci vsadili, osvědčil se. Důvěra a čas na ledě v méně nabitém kádru, to jsou faktory, které by mohly ukázat, že Chmielewski ještě nepatří do starého železa. 

Zdroj: Tipsport Extraliga

Reklama

Oblíbené