Spojte se s námi


Chance Liga

Liberec hlásí zahraniční posilu do útoku! Znamená to volné pole pro Spartu, která se zajímá o dvě esa Slovanu?

Novou posilu do útočné formace hlásí Slovan Liberec, a to ze zahraničí. Může to znamenat přípravu na odchod některé z ofenzivních opor? O dva liberecké útočníky má stát pražská Sparta.

Publikováno

dne

Novou posilu do útočné formace hlásí Slovan Liberec, a to ze zahraničí. Může to znamenat přípravu na odchod některé z ofenzivních opor? O dva liberecké útočníky má stát pražská Sparta.

Luka Kulenovič se upsal Liberci, třiadvacetiletý chorvatský útočník podepsal se severočeským celkem kontrakt. Jednání o jeho přestupu pod Ještěd probíhala od poloviny června, nyní se tedy vše dotáhlo do úspěšného konce.

Kulenovič přichází z celku Sloga Meridian z Bosny a Hercegoviny. V minulém ročníku toho vinou zranění moc nenahrál, zasáhnout stihl pouze do čtrnácti zápasů. V těch ale vstřelil pět branek a připsal si na konto i dvě asistence.

Moje nejlepší sezona, statisticky, byla pár let zpátky, a to v druhé nejvyšší bosenské soutěži. Zaznamenal jsem tam třináct branek a třináct asistencí zhruba ve třiceti zápasech. Ale myslím si, že nejlépe jsem hrál v minulé sezoně, obzvláště před zraněním v první polovině,“ uvedl hráč pro klubové stránky Slovanu.

Měl jsem pět gólů a tři asistence a podílel jsem se i na dalších akcích týmu. Bohužel zranění trošku zkazilo druhou část sezony. Ale mám sebevědomí, jsem připravený na zápasy a věřím, že s trenéry i zdravotním týmem se mi podaří předejít dalším zdravotním komplikacím,“ dodal Kulenovič.

Vysoký fotbalista ví, že jej v novém působišti čeká především hromada práce. „Samozřejmě intenzita a kondice jsou věci, na kterých budu muset zapracovat, když přicházím do kvalitnější soutěže,“ prohlásil hráč, jenž se narodil v Ontariu a vlastní i kanadský pas.

Příchod čistokrevného hrotového hráče by mohl znamenat, že z libereckého útoku někdo odejde. Sparta Praha má mít velký zájem o angažování alespoň jednoho z dvojice Victor Olatunji, Ľubomír Tupta.

V případě, že Sparta přijde o talentovaného Tomáše Čvančaru, jehož mají na radaru kluby z německé Bundesligy i italské Serie A, je velmi pravděpodobné, že klub z Letné půjde právě po zmíněném libereckém duu.

Zdroj: FC Slovan Liberec

Reklama

Oblíbené