Spojte se s námi


Chance Liga

Ladislav Krejčí je pro Spartu stěžejní postavou! Jak dlouho ještě na Letné vydrží?

Ladislav Krejčí nepochybně patří mezi největší hvězdy Fortuna ligy. Čtyřiadvacetiletý fotbalista působí ve Spartě už čtvrtou sezonu, postupně se vypracoval na klíčovou postavu celého mužstva. Jak dlouho ještě na Letné vydrží?

Publikováno

dne

Ladislav Krejčí nepochybně patří mezi největší hvězdy Fortuna ligy. Čtyřiadvacetiletý fotbalista působí ve Spartě už čtvrtou sezonu, postupně se vypracoval na klíčovou postavu celého mužstva. Jak dlouho ještě na Letné vydrží?

Do Sparty přišel Ladislav Krejčí v létě roku 2019 z brněnské Zbrojovky. Letenští tehdy za něj měli zaplatit necelý milion korun. Tato investice se tedy historicky nejúspěšnějšímu celku na území České republiky rozhodně vyplatila.

Krejčímu chvíli trvalo, než se na nové prostředí aklimatizuje. Během své první sezony ve Spartě odehrál 23 zápasů. Během nich přihrál na jeden gól. Aktivnější byl ve sbíraní žlutých karet, kterých z rukou hlavních rozhodčích viděl hned deset.

V sezoně 2020/21 výrazně zlepšil produktivitu, ve dvaceti ligových duelech zaznamenal osm přesných zásahů. Dalších pět startů přidal v Evropské lize, obranu soupeře překonal jednou.

Velmi produktivní byl defenzivní záložník také v minulém ročníku, kdy na jeden gól potřeboval zhruba čtyři zápasy. Od té doby však udělal ještě výrazný progres, stal se lídrem kabiny i penaltovým exekutorem.

V právě probíhajícím ročníku nastoupil Krejčí pouze do dvanácti zápasů, dánský kouč Brian Priske jej navíc nejčastěji využívá na pozici levého stopera. I přesto patří rodák z Rosic s devíti góly mezi nejlepší střelce Fortuna ligy.

Na podzim odehrál odchovanec Zbrojovky Brno pouze dva zápasy. V jarní části sezony ovšem nastupuje pravidelně, což je jeden z důvodů, proč se Sparta momentálně nachází s dvoubodovým náskokem v čele tabulky Fortuna ligy.

Pokud se podíváme na renomovaný server Transfermarkt, zjistíme, že se jeho tržní hodnota pohybuje okolo 4.5 milionu eur. V kabině Sparty bychom hráče s vyšší tržní hodnotou hledali marně.

Jé téměř jisté, že v létě bude o čtyřiadvacetiletého fotbalistu, který má za sebou i první reprezentační starty, velký zájem. Na Letné má však smlouvu až do léta roku 2025, Sparta tedy s prodejem rozhodně nemusí spěchat.

Pro mužstvo z Prahy by naopak bylo optimální, kdyby v týmu ještě zůstal a v nadcházející sezoně naplno ukázal své přednosti i v evropských pohárech. Tím by se jeho cena ještě rapidně zvýšila.

Zdroj: Fortuna liga, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené